Power of the Dog recensie op Netflix België

Power of the Dog recensie op Netflix BelgiëPower of the Dog *** 1/2

Regie: Jane Campion (Top of the Lake)

Met Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons, Kodi Smit-McPhee, Thomasin McKenzie,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van News of the World, The Mustang & The Devil All the Time.

Het verhaal: Charismatische veeboer Phil Burbank boezemt angst en ontzag in bij de mensen om hem heen. Wanneer zijn broer een nieuwe vrouw en haar zoon mee naar huis brengt, tergt Phil hen tot hij zelf geconfronteerd wordt met de kans op liefde.

De cast van Power of the Dog Netflix recensie

Ons verdict: Hollywood draait op volle toeren met het overaanbod aan films & series in bioscopen & op stream in filmjaar 2021, maar Down Under laten ze de laatste jaren ook interessante zaken zien. Het meest noemenswaardige titel moet ongetwijfeld True History of the Kelly Gang zijn, maar ook Australia toonde reeds dat het meer is dan enkel een klein broertje van het land van The American Dream. Onder deze noemer kunnen we de Nieuw-Zeelandse film Power of the Dog met een sterrencast zoals Benedict Cumberbatch, Kirsten Dunst, Jesse Plemons & Kodi Smit-McPhee. De eerste Netflix Original voor het land overigens.

Power of the Dog Netflix recensie

Filmstudio’s zoeken jaarlijks naar continuïteit en Power of the Dog past in de Netflix-bibliotheek onder o.m. een News of the World, The Harder They Fall & The Devil All the Time. De ‘western’ is daarbij terug op de populaire Netflix-serie, weliswaar op een andere manier dan het gekende format in de jaren ’60, want het tempo van de post-moderne westerns van dezer dagen zijn een pak trager (slowburners noemen de hippe YouTubers het tegenwoordig). Power of the Dog is daar geen uitzondering in. Het is wel een stuk meer intriguing en met een heerlijk deuntje van Radiohead-bandlid Jonny Greenwood zet je dit al meteen aan het streamen. Echter is Power of the Dog niet voor iedereen: Het is duidelijk een awardfilm die op dat vlak even moeilijk te bevatten is als pakweg een The Ballad of Buster Scruggs en de speelduur van meer 2 uur helpt ook niet om de swung in de film te houden. Maar niemand kan omheen de prachtige cinematografie van Ari Wegner (Zola) in combinatie met de Lord of the Rings landschappen van de regio Otago in Nieuw-Zeeland. Maar te zwijgen over de acteerprestatie van zwaargewichten Benedict Cumberbatch & Kirsten Dunst die voortreffelijk is in Power of the Dog.

Kortom, de postmoderne western viert hoogtij op Netflix en in dat rijtje hoort Power of the Dog. Nu beschikbaar op stream!

Power of the Dog Netflix recensie

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter