The Harder They Fall recensie op Netflix België

The Harder They Fall recensie op Netflix BelgiëThe Harder They Fall ****

Regie: Jeymes Samuel (They Die by Dawn)

Met Idris Elba, Jonathan Majors, Regina King, Zazie Beetz, Lakeith Stanfield, R.J. Cyler, Edi Gathegi, Danielle Deadwyler, Deon Cole, Delroy Lindo, Damon Wayans Jr.,…

Speeltijd: 130′

Ga kijken als je hield van 3:10 to Yuma.


Het verhaal: Als bandiet Nat Love ontdekt dat zijn vijand Rufus Buck uit de gevangenis komt, roept hij zijn bende bij elkaar om Rufus op te sporen en wraak te nemen. Zijn metgezellen in deze compromisloze, moderne western zijn Stagecoach Mary, zijn voormalige vriendin, de opvliegende Bill Pickett en snel schietende Jim Beckwourth, zijn handlangers ? en een verrassende opponent die nu een bondgenoot is. Maar Rufus Buck heeft ook een gevaarlijke groep om zich heen verzameld, onder wie Treacherous Trudy Smith en Cherokee Bill, en die houdt niet van verliezen. Nog nooit werd er zo kil wraak genomen.

The Harder They Fall recensie op Netflix BelgiëOns verdict: Tegenwoordig is het een serieuze opdracht om te ontdekken of een Netflix-film effectief in Belgische bioscopen draait of niet. The Harder They Fall zou beschikbaar zijn in een aantal kleinere bioscopen net zoals I Care a LotGunpowder MilkshakeRun & Worth, maar niets is minder waar voor België. Ik hoor daar heel wat Netflix-abonnees niet over klagen, maar van deze western hadden we toch liever een uitzondering gemaakt.

The Harder They Fall recensie op Netflix België

The Harder They Fall is opnieuw een celebration of blackness, ditmaal in de vorm van een western gebaseerd op zwarte historische figuren uit het Wilde Westen zoals Nat Love, Mary Fields, Rufus Buck, Cherokee Bill, Bill Pickett, Jim Beckworth, Gertrude Smith & Bass Reeves. Meteen valt het op dat het om een kwalitatieve productie gaat dankzij het werk van cinematograaf Mihai Malaimare Jr. (Jojo Rabbit), maar ook regisseur Jeymes Samuel die duidelijk zijn stempel plaatst op de film na zijn debuut They Die by Dawn. Uit de sterrencast valt de mooie chemie tussen Jonathan Majors & Zazie Beetz te benoemen, alsook de heerlijke acteerprestaties van Idris Elba & Regina King maar dat is meer regel dan uitzondering. Met een speelduur van ruim boven de 2 uur draait The Harder They Fall met momenten wat langdradig uit, maar je krijgt altijd wel iets in ruil tot de grand finale (die toch wel wat voorspelbaar is). Tot slot zou Jay-Z geen film produceren zonder dat er goede deuntjes in te horen zijn (ongetwijfeld hielp hij The Bullitts ook bij de muziekproductie van The Harder They Fall).

Met andere woorden, Netflix doet zijn reputatie van 2021 alle eer aan met The Harder They Fall. Opnieuw kiest Idris Elba een geweldig project op Netflix na Beasts of No Nation & Concrete Cowboy. Nu op Netflix België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter