Belgische Gunpowder Milkshake recensie

Belgische Gunpowder Milkshake recensie Gunpowder Milkshake ***

Regie: Navot Papushado (Big Bad Wolves, Kalevet)

Met Karen Gillan, Lena Headey, Angela Bassett, Carla Gugino, Michelle Yeoh, Paul Giamatti,…

Speeltijd: 114′

Ga kijken als je hield van AVA , Atomic Blonde, Anna & Kill Bill.

Het verhaal: Sam was pas twaalf jaar oud toen haar moeder Scarlet (Lena Headey), een vooraanstaande sluipmoordenaar, gedwongen werd om haar te verlaten. Opgevangen door ‘The Firm’ – de misdaadorganisatie waar haar moeder voor werkte, treedt ze in haar moeders voetsporen en werkt ze zich op tot huurmoordenaar. Wanneer Sam vervolgens een jong meisje onder haar hoede neemt, worden alle zaken echter op zijn kop gezet en moet ze zich tegen ‘the Firm’ keren.

De cast in Gunpowder Milkshake recensie

Ons verdict: Tegenwoordig is het een serieuze opdracht om te ontdekken of een film effectief op Netflix België komt of niet. Gunpowder Milkshake  is na I Care a LotLast Letter from Your Lover de zoveelste release die bij ons in bioscopen komt en niet meteen op de populaire streamingdienst belandt. Ik hoor velen daar misschien al in de verte over klagen…

In het geval van Gunpowder Milkshake kan ik daar ergens in komen. Hoewel de nieuwe film met namen zoals Karen Gillan, Lena Headey, Angela Bassett, Carla Gugino, Michelle Yeoh & Paul Giamatti alles behalve slecht zijn, is vooral het werk van Israëlisch regisseur Navot Papushado niet op punt. De editing slaat net de bal mis (te weinig verandering van cameraperspectieven, iets te weinig gore, lange actie-takes, oneliners met te weinig punch om elke voorbeelden te noemen) om de film vooral duidelijk te maken in zijn boodschap en dat geeft Gunpowder Milkshake opnieuw een speelduur van bijna 2 uur wat onnodig is. Geef ons toch maar liever een snelle cut. De vrouwencast doet wel wat het hoort, hoewel Lena Headey misschien wat flebs uit de hoek komt. Het is toch vooral Avengers-ster Karen Gillan die de show steelt. Tot slot heeft Gunpowder Milkshake weinig geraamte om op terug te vallen, sinds het niet gebaseerd is op een comic book en dat zie je ook aan het eindresultaat. OK, maar niet echt een bioscooprelease waardig.

Kortom, moordende girlpower in Gunpowder Mlikshake. Spijtig genoeg beschikbaar vanaf morgen in Belgische bioscopen en dus niet Netflix België. Stream had toch onze voorkeur.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter