AVA recensie

AVA recensieAVA ***

Regie: Tate Taylor (Girl on the Train, Ma)

Met Jessica Chastain, John Malkovich, Colin Farrell, Diana Silvers, Common,…

Speelduur: 96′

Ga kijken als je hield van Anna.

Het verhaal: Ava werkt als huurmoordenaar voor een geheime organisatie. Haar specialiteit: overal ter wereld hooggeplaatste doelwitten uitschakelen. Wanneer ze de verkeerde informatie doorgespeeld krijgt, loopt een van haar opdrachten fout af. Ze wordt op non-actief gezet, en besluit haar familie op te zoeken in de hoop hun stukgelopen relatie te kunnen redden. Maar de mislukte opdracht blijft haar achtervolgen. De organisatie beslist dat het beter is om alle sporen te wissen… waardoor Ava het doelwit wordt, en niet alleen zichzelf maar ook haar familie in leven moet houden. 

Jessica Chastain in AVA recensie

Ons verdict: Bioscoopuitbaters zwoegen en zweten in de huidige omstandigheden met buiten de mondmaskerverplichting & vervroegde sluitingstijden grote filmstudio’s deze zomer hun blockbusters op de planken laten, maar af en toe zijn er nog onafhankelijke distributeurs die de Kinepolissen van deze wereld een duwtje in de rug willen geven. Belga Films lanceert zo deze week AVA met de mooie Jessica Chastain in de hoofdrol als sterke heldin en regisseur Tate Taylor van The Help, Girl on the Train & Ma in de regiestoel.

AVA recensie met Jessica Chastain

Strategisch gezien een goede zet, want met het mager aanbod aan nieuwe films in de bioscoop zullen kijkers blij zijn met een actiefilm zoals AVA. Als actiefilm doet het ook wat het hoort, maar daar blijft het een beetje bij, want spijtig genoeg hebben we dit soort verhalen de voorbije jaren wel genoeg gezien met Luc Besson-films zoals Anna & Lucy die reeds de revu deden. En als er één man goed is in dit soort films, dan is het Besson & zijn kompanen wel en dan wordt het moeilijk om deze te overtreffen als je niet op topniveau bezig bent. Tate Taylor maakt bovendien van AVA zijn beste werk niet en ook rode vamp Jessica Chastain die doorgaans sterk uit de hoek komt in films zoals Interstellar, Miss Sloane, Zookeeper’s Wife en Molly’s Game, laat deze keer een aantal steken liggen (bvb. haar Duits & Frans is immers om te lachen) en overtuigt te weinig als actieheldin. Hetzelfde kan gezegd worden over supporting cast Colin Farrell & John Malkovich die een magere karaktertekening nog eens moeten werken met een editing in mineur die we kennen uit een doordeweekse televisiefilm. Met zijn  speelduur van net onder de 100 minuten zou je zeggen dat de opbouw & structuur toch wel goed moet zitten, maar AVA voelt vaak langdradig aan, omdat de scènes nu eenmaal niet goed op elkaar opvolgen. We zijn blij dat de geslaagde soundtrack van AVA ons af en toe wakkerschudde met een heerlijk deuntje. Tot slot overtreffen de visuele effecten de doorsnee Netflix-film niet en is de ontknoping het equivalent van jouw dringende kleine boodschap zodanig ophouden dat je niet meer weet wanneer je effectief naar toilet moet gaan.

Kortom, AVA is een Lucy zonder de scherpe editing-hand van Luc Besson en een matige Chastain. Wel een leuke soundtrack.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter