Space Force Netflix recensie

xxxxxSpace Force ***

Bedenkers: Steve Carell (The 40 Year Old Virgin ) & Greg Daniels (The Office)

Met Steve Carell, John Malkovich, Noah Emmerich, Lisa Kudrow, Diana Silvers, Tawny Newsome, Ben Schwartz, Jimmy O. Yang, Alex Sparrow, Don Lake,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Avenue 5.

Het verhaal: General Mark R. Naird verdient zijn 4 sterren door als eerste man een nieuwe divisie van het Amerikaanse leger op te stellen: Space Force.

Space Force Netflix recensie

Ons verdict: Het repertoire van acteur, komiek & schrijver Steve Carell is  ver gekomen sinds hij voor het eerst een lach op mensen hun gezicht toverde als Evan Baxter in Bruce Almighty. Intussen is Carell de meer serieuzere richting in gegaan met rollen in films zoals Foxcatcher, Battle of the Sexes, Beautiful Boy & The Good Morning Show. Met Space Force gaat Carell opnieuw naar komedie en overtuigt niemand minder dan zijn oude Office-maatje Greg Daniels om een verhaal te pennen rond een idee dat president Donald Trump in 2018 ‘op poten zette’.

Space Force Netflix recensie

Space Force begint wat doordeweeks met zijn pilot, maar binget in het algemeen wel aangenaam met zijn afleveringen van 30 minuten per stuk. Vanaf aflevering 2 zijn we begonnen, want daarin toont Space Force zijn sterkte: de subtiele humor via dialogen die we kennen van de Amerikaanse versie van The Office. Space Force gaat niet (zoals de Britse tegenhanger van The Office) de satirische weg op zoals we onlangs zagen in Dead to Me op Netflix en de vele bioscoopfilms van de laatste jaren (cfr. Three Billboards outside Ebbing Missouri), maar de vibe van Space Force volgt wel de algemene trend van komedies in de 21ste eeuw. Net zoals in de laatst genoemde serie is opnieuw een duo de centrale motor van deze serie: Steve Carell & John Malkovich vinden elkaar goed en zetten de subtiele referenties naar de actualiteit met Trump, Elon Musk,… Space Force houdt ook zijn mond niet over de concurrentie met een sneer naar HBO in aflevering 6 en een knipoog naar Hulu’s The Handmaid’s Tale in aflevering 3. Maar al deze pogingen brengen Space Force niet naar een hoger niveau.

Kortom, Space Force is een versie van The Office in de ruimte, maar dan iets minder grandioos dan SpaceX & NASA.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter