Dead to Me S2 recensie op Netflix België

Dead to Me S2 Netflix recensieDead to Me S2 *** 1/2

Bedenker: Liz Feldman (2 Broke Girls, Dead to Me S2)

Met Linda Cardellini, Christina Applegate, James Marsden, Max Jenkins, Edward Asner, Sam McCarthy, Diana Maria Riva, Keong Sim, Luke Roessler,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The End of the F**king World & The Affair.

Het verhaal: De rouwende & kwade vastgoedmakelaar Jen, die haar man Ted verloor bij een auto-ongeluk, ontmoet tijdens een van haar sessies de zachtaardige Judy en beginnen een nieuwe vriendschap.

Linda Cardellini & Christina Applegate in Dead to Me Netflix recensie

Ons verdict: Het moet niet onder stoelen of banken worden geschoven dat HBO & Netflix stevig naar elkaar kijken om content te brengen en in de lijn van Big Little Lies kwam Netflix vorig jaar met Dead to Me waarbij Christina Applegate inmiddels na haar vele comedy-rollen in Bad Moms Xmas, Married with Children & een gastoptreden bij Friends een ander type’tje mag spelen naast Linda Cardellini die met Bloodline een gelijkaardig scenario bewandeld in een andere setting. De uitstekende chemie tussen beide dames met een iets beter prestatie van Applegate tegenover Cardellini zorgt er ook voor dat Dead to Me werd  wat het is en het 2de seizoen zet deze continuïteit verder.

Dead to Me geraakt opnieuw mager uit de startblokken, maar komt snel verandering in na de cliffhanger op het einde van de eerste aflevering. Met zijn speelduur van 30 minuten per aflevering blijft Dead to Me net zoals Homecoming vlot verteerbaar en met de nodige plottwists ga je al snel aan het bingen na enkele afleveringen. Bedenker Liz Feldman van 2 Broke Girls staat met Dead to Me S2 opnieuw op haar strepen met fijne satire & vuilgebekte dialogen die terug te kop op steken. Tot slot komt in Dead to Me seizoen 2 Linda Cardellini toch iets beter uit de hoek dan Christina Applegate die toch wel de ster van de show is.

Enfin, continuïteit is verzekerd met dit 2de seizoen van Dead to Me. Dead to Me blijft een verrassende aanrader op de populaire streamingdienst.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter