BREAKING: Belgische bioscopen mogen eindelijk terug open vanaf 1 juli 2020

Cinefielen, filmliefhebbers, bioscoopganger & MoviePulpers, de tijd is aangekomen. Een maand na de opening van de Nederlandse bioscopen en 17 weken sinds de sluiting door de coronavirus is het aan België om de deuren van zijn bioscopen te openen vanaf 1 juli 2020. Er gelden wel strengere maatregelen, want dezelfde maatregelen tegen close contact blijven van kracht: Zo moet je anderhalve meter afstand kunnen houden met andere bioscoopbezoekers, dus gaan de bioscopen naar alle waarschijnlijkheid 2 stoelen laten tussen elke bubble bioscoopbezoekers (die max. 10 – 50 mensen per bubble mag bedragen vanaf juli 2020) en de algemene capaciteit van vele bioscopen op max. 200 zittende mensen per bioscoop (dus zo’n 20-tal grote groepen per bioscoop). Ook wordt er door de overheid aangeraden om een mondmasker te dragen als we naar de bioscoop gaan.

Kinepolis bioscopen in Belgie mogen eindelijk terug open vanaf 1 juli 2020

Kinepolis zegt klaar te zijn voor de strijd, want ze namen al de nodige maatregelen in andere landen zoals Nederland, Frankrijk, Spanje & Luxembourg:

Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: “Bioscoop biedt veilig entertainment dicht bij huis, voor een zorgeloos moment van ontspanning samen met vrienden en familie. Het wordt een atypische zomer, op vele vlakken, maar bij Kinepolis zijn we vastbesloten om er een onvergetelijke periode van te maken.”

Hij gaat verder:

“Wij hebben ons goed voorbereid op een heropening van onze bioscopen, om onze klanten opnieuw de filmervaring te bieden die ze van ons gewoon zijn, met het grootste respect voor de veiligheid van alle betrokkenen. Na elf weken sluiting is het een bijzonder moment voor onze teams om terug klanten te mogen ontvangen. Veel filmliefhebbers kijken ernaar uit terug een film op groot scherm te zien en even te ontsnappen aan de realiteit. Bovendien biedt bioscoop een ideale ontspanning dichtbij huis, voor iedereen die deze zomer thuis van vakantie zal genieten. Wij kijken uit naar een atypische maar mooie filmzomer.”

Concreet betekent het dit dat ze aanraden om met groepjes van 3 mensen naar de Kinepolis-bioscoop te komen. Ook moet je online reserveren om naar de bioscoop te kunnen en snacks zijn niet beschikbaar aan de kassa’s, maar kunnen tijdens de online boeking gereserveerd worden om daarna af te halen aan een KineGo afhaalpunt. Het ticketing systeem van Kinepolis zal rekening houden met voldoende afstand tussen de zetels. 4DX-voorstellingen zijn in eerste fase niet mogelijk. Gelieve niet meer dan 30 minuten voor de vertoning langs te komen op locatie. Verder blijven de gewoonlijke coronamaatregelen op het vlak van hygiëne hetzelfde: blijf handen wassen of ontsmetten, liefst contactloos betalen via bankkaart, wearable of smartphone, blijf thuis als je ziek bent, minimaliseer jouw bubble zoals aangegeven door de overheid, hou 1.5 meter aftsand bij toiletbezoek,… Tot slot werden compensaties voor boxen en kaartjes afgesloten sinds 31 mei 2020. Alle regels kan je nog eens nalezen op de website van Kinepolis.

UGC bioscopen in Belgie mogen eindelijk terug open vanaf 1 juli 2020

UGC volgt gelijkaardige regels als Kinepolis: 

  • Koop je ticket op onze website ugc.be of op onze UGC Direct-app. Mocht dit niet mogelijk zijn, betaal dan contactloos aan de kassa.
  • Kom max. 30 minuten voor de voorstelling naar de bioscoop. Zo kunnen we de bezoekersstromen uiteen houden.
  • Toon je ticket aan onze medewerkers aan de ticketcontrole.
  • Volg de aanwijzingen van de UGC-medewerkers.
  • Blijf altijd op 1,5 meter afstand van andere bezoekers en van onze medewerkers.
  • Verlaat de zaal onmiddellijk na het einde van de film.
  • Voel je je ziek, blijf dan thuis om jezelf en de anderen te beschermen.
  • Snacks kunnen ter plaatse aangekocht worden met UGC-medewerkers die de nodige maatregelen nemen aan de kassa’s (mondmaskers, plexiglas,…)

Een overzicht van de films die verwacht worden in Belgische bioscopen vanaf 1 juli 2020 zijn

Een overzicht van de films die verwacht worden in Belgische bioscopen vanaf 1 juli 2020 zijn: 

On track voor een zomer-release zijn: 

Boeken en reserveren kan vanaf woensdag 10 juni 2020 op de websites van Kinepolis & UGC. Reserveren wordt sterk geadviseerd. Gaan jullie opnieuw naar de bioscoop vanaf de zomer? Een overzicht van de films die eerstdaags te zien zullen zijn in Belgische bioscopen, vind je hier.

Sinds zaterdag 11 juli 2020 is het ook verplicht om mondmaskers te dragen in bioscopen. Enkel om even kort te eten mag mondmasker tijdelijk verwijderd worden.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter