Franchise: Tenet

Tenet VOD recensie

Tenet VOD recensieTenet ****1/2

Regie: Christopher Nolan (Dunkirk, Interstellar, The Dark Knight)

Met John David Washington, Elizabeth Debicki, Robert Pattinson, Dimple Kapadi, Martin Donovan, Fiona Dourif, Yuri Kolokolnikov, Himesh Patel, Clémence Poésy, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine & Kenneth Branagh

Speeltijd: 150′

Ga kijken als je hield van Mission: Impossible – Fallout, Inception & Casino Royale. Lees verder Tenet VOD recensie

Tenet is vanaf 15 december 2020 beschikbaar op VOD & via 21 december 2020 verkrijgbaar op DVD & Blu-Ray

Tenet is vanaf 15 december 2020 beschikbaar op VOD en via 21 december 2020 verkrijgbaar op DVD & Blu-Ray

Tenet is zonder meer dé film van 2020. Het intrigerende verhaal in combinatie met de regie van één van ‘s werelds meest geprezen regisseurs Christopher Nolan (Dunkirk, Inception, Dark Knight Rises) en het briljante acteerwerk van revelatie John David Washington (BlacKKKlansman), Robbert Pattinson (The Lighthouse, The Batman), Elizabeth Debicki (Night Manager, Guardians of the Galaxy Vol. 2, ) & Kenneth Branagh (Murder on the Orient Express, Dunkirk, Death on the Nile) leveren een cinematografisch meesterwerk op. Bereid je voor op een visueel baanbrekende reis doorheen tijd en ruimte, samen met de Protagonist!

Lees verder Tenet is vanaf 15 december 2020 beschikbaar op VOD & via 21 december 2020 verkrijgbaar op DVD & Blu-RayBox Office België update (2020 week 35)

Het voelt aan als een eeuwigheid, maar we zijn er eindelijk met een nieuwe Box Office België update nadat de Belgische bioscopen zijn wakkergeschud dankzij Tenet. Deze film is dan ook de grootste trekpleister van de zomer met bijna 60.000 bezoekers in zijn eerste week en een omzet van zo’n 492.104 euro in zijn openingsweek. Dat is beduidend meer dan voorgangers die probeerde de Belgische box office op gang te brengen zoals Greenland die opende met 61.056 euro na de zware coronamaatregelen en groeide tot bijna 400.000 euro tot op heden (399.723 euro om exact te zijn), maar toch is het geen record voor Christopher Nolan zoals in andere landen wel het geval was gezien Nolan reeds potten brak in België met The Dark Knight Rises (1,14 miljoen euro in zijn openingsweek), Dunkirk (653.675 euro in zijn openingsweek) & Interstellar (601.352 euro in zijn openingsweek). The New Mutants dankt zijn publiek ongetwijfeld aan mensen die niet naar Tenet konden door overvolle zalen, maar ze halen toch verrassend 85.158 euro op in hun eerste week. Verder hebben films het vanwege de coronamaatregelen hard te verduren in Belgische bioscopen met The Secret Garden die opende in week 33 met 44.347 euro, gevolgd in week 34 door Unhinged met 50.366 euro & The Rental met amper 20.743 euro. Tot slot nog even vermelden dat The Invisible Man goede zaken doet in Belgische cinema’s ondanks zijn premium lancering op VOD met een jaaromzet van tot op heden 424.635 euro.


Meer dan 27.000 mensen bezochten Tenet de voorbije week bij Kinepolis

Er vloeide al heel wat inkt over Tenet (inclusief bij ons), de nieuwste toevoeging aan het oeuvre van regisseur Christopher Nolan. En met reden! De film zorgde bij Kinepolis voor de beste week sinds de heropstart van de Belgische bioscopen in juli. De eerste 5 dagen van Tenet waren een succes met meer dan 27.000 bezoekers bij Kinepolis in België & Luxemburg. De film is daarom op weg naar een openingsweek van minstens 250.000 euro!

Lees verder Meer dan 27.000 mensen bezochten Tenet de voorbije week bij Kinepolis


Kaartjes voor Tenet vliegen de deur uit in België!

Nieuwe Tenet 2020 logo

Yes, MoviePulpers, het licht is te zien aan het einde van de tunnel! Het lijkt er echt wel op dat Tenet de film gaat zijn die de mensen opnieuw naar bioscopen gaat brengen in België na de coronacrisis, want in Kinepolis Antwerpen & Gent zijn er inmiddels al 2 zalen uitverkocht op vrijdagavond wat niet per sé een grote filmavond is voor ons Belgen. Ook de laat avondversies zijn quasi volledig uitverkocht op een vrijdag en dat is een hele prestatie. Bovendien lopen ook de reservies hoog op bij UGC Antwerpen. In Kinepolis Brussel daarentegen blijft het op en al nog betrekkelijk rustig, maar hou dus rekening met drukte als je op populaire uren naar de bioscoop gaat dit weekend om de film van het jaar te zien. We adviseren om op rustigere uren overdag naar de bioscoop te gaan. Welke keuze moet je nemen tussen IMAX, 4DX of gewoon digitaal? MoviePulp.be-redactie zagen ze in alle versies, maar vooral IMAX & 4DX zijn absoluut de moeite waard. ENJOY maar wees voorzichtig!


Tenet 4DX recensie

Tenet recensie in IMAXTenet ***** in 4DX *****

Regie: Christopher Nolan (Dunkirk, Interstellar, The Dark Knight)

Met John David Washington, Elizabeth Debicki, Robert Pattinson, Dimple Kapadi, Martin Donovan, Fiona Dourif, Yuri Kolokolnikov, Himesh Patel, Clémence Poésy, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine & Kenneth Branagh

Speeltijd: 150′

Ga kijken als je hield van Minority Report, Inception & de James Bond-franchise.

Lees verder Tenet 4DX recensie


Tenet recensie in IMAX

Tenet recensie in IMAXTenet **** 1/2 in IMAX *****

Regie: Christopher Nolan (Dunkirk, Interstellar, The Dark Knight)

Met John David Washington, Elizabeth Debicki, Robert Pattinson, Dimple Kapadi, Martin Donovan, Fiona Dourif, Yuri Kolokolnikov, Himesh Patel, Clémence Poésy, Aaron Taylor-Johnson, Michael CaineKenneth Branagh

Speeltijd: 150′

Ga kijken als je hield van Minority ReportInception & de James Bond-franchise.

Lees verder Tenet recensie in IMAX