The Rental filmrecensie

The Rental filmrecensieThe Rental ***

Regie: Dave Franco

Met Dan Stevens, Alison Brie, Sheila Vand, Jeremy Allen White, Toby Huss,…

Speeltijd: 88′

Ga kijken als je hield van Bastaard & Halloween.

Het verhaal: 2 koppels huren een gigantisch huis aan de oceaan als uitje, maar worden al snel achterdochtig dat de gastheer van hun schijnbaar perfecte huurwoning hen misschien bespioneert. Wat een feestelijke weekendtrip had moeten zijn, verandert al snel in iets veel sinisters, omdat goed bewaarde geheimen worden onthuld en de 4 oude vrienden elkaar in een heel nieuw licht gaan zien.

De cast van The Rental filmrecensie

Ons verdict: Acteurs die in de regiestoel gaan zitten. Het lijkt een nieuwe rage, maar daarom niet meteen een slechte als je bvb. kijkt naar het recente Invisible Man door Saw-acteur Leigh Whannell & Booksmart door Tron Legacy-actrice Olivia Wilde. Dave Franco, broer van James Franco, die al in talloze Hollywood-komedies meedeed, haalt zijn vriendin (Alison Brie) erbij om zijn langspeeldebuut te maken geïnspireerd op nieuwe horrorthrillers zoals Hereditary. Dat betekent dus minder jump scares en meer moody suspense.

Hoewel we dit initiatief bij MoviePulp toejuichen, kunnen we niet zeggen dat Franco echt uitblinkt met The Rental. De dialogen zitten misschien goed en de cast acteert een pak beter dan de doorsnee horrorfilm dankzij zwaargewichten zoals Brie, Vand & Stevens, maar de suspense is verre van deze van Invisible Man, Hereditary of de reboot van Halloween. Als je daarvoor in ruil geen jump scares krijgt, worden het eerder een magere thriller dan horrorthriller. De enige paralell die we konden trekken, was eerder Vlaamse films zoals Bastaard & Loft en voor een Hollywoodfilm verwacht je nu eenmaal meer dan enkel een fijn filtertje over de beeld als cinematografie en een concept gebaseerd op een mislukte AirBnB. Desalniettemin vinden we dat de regieprestatie van Dave Franco er mag zijn en hopelijk krijgt hij meer opportuniteiten. Tot slot vonden we The Rental iets te kort en het einde iets te kort door de bocht ondanks zijn toch wel creatieve invulling.

Kortom, The Rental mag er zijn als filmdebuut van acteur Dave Franco, maar het is geen top in zijn genre.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter