Horse Girl Netflix recensie

Horse Girl Netflix recensieHorse Girl***

Regie: Jeff Baena (The Little Hours)

Met Alison Brie, John Ortiz, Paul Reiser, Debby Ryan, Stella Chestnut, John Reynolds, Molly Shannon,Jay Duplass, Robin Tunney, Matthew Gray Gubler, Meredith Hagner, Dylan Gelula,…

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van Unicorn Store & To the Bone.

Het verhaal: Een sociaal onhandige vrouw met een voorliefde voor kunst, nijverheid, paarden & bovennatuurlijke misdaadshows raakt haar gevoel met de realiteit kwijt.

Alison Brie in Horse Girl Netflix recensie

Ons verdict: Depressie & paranoia. Nog niet veel films op Netflix hebben zich met deze onderwerpen vereenzelvigd, al kan je de serie 13 Reasons Why en de Netflix-film To the Bone daar enigszins aan toevoegen als controversiële content (we laten de vele documentaires over complottheorieën even achterwege natuurlijk). Horse Girl door regisseur Jeff Baena, sinds vandaag te streamen op de grootste streamingdienst van de wereld, vult daarom een mooi gaatje in de immense bibliotheek van Netflix.

Horse Girl gaat en staat met de prestatie van Alison Brie uit Mad Men & GLOW die met haar acteerprestatie van de verwarde Sarah mooi uit de hoek komt voor een prestigieuze langspeelfilm. Horse Girl werd immers op Sundance vertoond waar Netflix de rechten kocht. Haar topprestatie is ook niet verrassend, gezien alles ten dienste staat van haar, als je denkt aan de cinematografie inclusief de kleur van de gordijnen, haar blik op oneindig alsof ze glazen ogen heeft, de muziek,… Qua opbouw laat Horse Girl ons ook terugdenken aan het schitterende Annihilation met het einde dat een mooie twist teweeg brengt zonder een flauw open einde te brengen. Maar vergis je niet, als verhaal is het geen Annihilation of Gothika. Tot slot wist Horse Girl ons niet bepaald van onze stoel te blazen, gezien de ambitie van het concept eerder minimalistisch is.

Kortom, Horse Girl toont wederom de talenten van de spraakmakende Alison Brie zonder meer.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.