The Call of the Wild filmrecensie

The Call of the Wild recensieThe Call of the Wild / Het Wilde Avontuur ***

Regie: Chris Sanders (The Croods, Hoe Tem je een Draak)

Met Harrison Ford, Omar Sy, Karen Gillan, Dan Stevens, Bradley Whitford, Michael Horse, Cara Gee & Terry Notary als de digitale hond Buck.

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Alpha.

Het verhaal: Het rustige leventje van Buck komt plotseling op zijn kop te staan wanneer hij van zijn thuis in Californië wordt weggerukt en in de woeste natuur van de Yukon in Canada terechtkomt tijdens de Goudkoorts van eind 19e eeuw. Als het nieuwste lid van een postbezorgings-hondenteam, waarvan hij tot leider uitgroeit, beleeft Buck het avontuur van zijn leven. Hij vindt daarmee zijn roeping in het leven en wordt zijn eigen baas.

Harrison Ford in The Call of the Wild filmrecensie

Ons verdict: In de wereld van live action verfilmingen heeft Disney zich sinds 2019 uitgeroepen tot heer & meester. Andere filmstudio’s zoals Universal Pictures (Snowwhite & the Huntsman, Dolittle), Fox (Planet of the Apes) & Netflix (Jungle Book) hebben zich recent, ondanks dat ze pioniers zijn in de methode, vaak stukgebeten op het genre sinds Disney met zijn klassiekers zoals Lion King, Dumbo & Aladdin de wereld uitstuurde en het lijkt erop dat het Huis van de Muis nu een koekje van eigen deeg krijgt. The Call of the Wild scoort immers maar zwak aan de internationale box office tegenover zijn andere live action films en dat doet pijn als je nog maar net een gigantisch filmstudio hebt opgekocht.

Echter is Het Wilde Avontuur, de Nederlandstalig titel van The Call in the Wild met Harrison Ford, allesbehalve slecht en is het net zoals Alpha slachtoffer van overaanbod in een tijd waarin The Walt Disney Company quasi een monopolie handhaaft. Het scenario van Het Wilde Avontuur mag er (uiteraard) zijn dankzij het originele schrijfwerk van Jack London samen met de geslaagde animatie van de sledehond Buck en zijn vrienden. Harrison Ford toont zich van een andere (maar toch ook weer opnieuw nobele) kant, de ondersteunende cast zoals Omar Sy & Dan Stevens leveren goed werk en uiteraard lopen de tranen gedurende de hele film zoals iedere hondenfilm vlot van de wangen. Wat is er dan mis met The Call of the Wild? Niks, want mocht deze film een tijdje terug gelanceerd zijn onder het Disney-label en de titel Buck dragen, had het ongetwijfeld beter gescoord hoewel het einde misschien een stukje krachtiger kon met een boodschap van algemeen nut.

Kortom, The Call of the Wild is een moderne of hedendaagse interpretatie van Lassie. Zo eco-vriendelijk dat Greta Thunberg het meteen zou goedkeuren en dus de ideale familie om te bekijken met de familie. Qua schrijfwerk doet het Sonic een poepje ruiken!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.