The Aeronauts recensie op Amazon Prime Video

The Aeronauts Prime Video recensieThe Aeronauts *** 1/2

Regie: Tom Harper (Wild Rose, Peaky Blinder S1)

Met Eddie Redmayne, Felicity Jones, Himesh Patel, Tim McInnerny, Phoebe Fox, Tom Courtenay, Vincent Perez, Anne Reid,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Carnival Row & The Theory of Everything.

Het verhaal: In 1862 werkt waaghals & ballonpiloot Amelia Wren samen met baanbrekende meteoroloog James Glaisher om de menselijke kennis van het weer te verbeteren en hoger te vliegen dan wie dan ook in de geschiedenis.

The Aeronauts recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: De chemie tussen Felicity Jones & Eddie Redmayne krijgt opnieuw een nieuwe invulling, want na The Theory of Everything worden de Britten opnieuw samen gecast voor de Amazon Studios-film The Aeronauts die vanaf 4 december 2019 in Belgische bioscopen zal verschijnen en vanaf 20 december 2019 op Amazon Prime Video te zien zal zijn.

The Aeronauts is een mooie film die met zijn speelse cinematografie gelijkaardig als Good Omens & Carnival Row een vrouw op de voorgrond plaatst in een toch wel controversieel verhaal voor die tijd. De gewezen Star Wars-actrice maakt hier gretig gebruik van door de spotlights naar zich toe te trekken, terwijl de Fantastic Beasts-acteur mooi in tandem Felicity Jones haar rol laat uitspelen. Beiden zijn opnieuw zeer goed gecast tegenover elkaar en acteren zelfs op automatische piloot. Slimme zet van regisseur Tom Harper. Met 100 minuten speeltijd is The Aeronauts perfect te bekijken, hoewel we in dit geval wel vinden dat The Aeronauts beter tot zijn uiting komt in de bioscoop. Tot slot past The Aeronauts perfect in het plaatje van Frozen 2 door meisjes in de rol van ontdekkingsreiziger te plaatsen. Nieuwe trend in Hollywood?

Kortom, met The Aeronauts herontdekten we onze angst voor hoogte opnieuw. Maar bijzonder geslaagde Amazon Stoduis-productie waarbij deze keer Felicity Jones Eddie Redmayne voor een keer afmat.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter