The Guernsey Literary Society recensie

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society recensieThe Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society *** 1/2

Regie: Mike Newell (Prince of Persia: The Sands of Time, Mona Lisa Smile, Donnie Brasco)

Met Lily James, Matthew Goode, Michiel Huisman, Glen Powell, Jessica Brown Findlay, Katherine Parkinson, Penelope Wilton, Tom Courtenay,…

Speeltijd: 124′

Ga kijken als je hield van The Light Between Oceans & Their Finest.

Het verhaal: Een schrijver vormt een onverwachte band met de inwoners van Guernsey in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, wanneer ze besluit een boek te schrijven over hun ervaringen tijdens de oorlog.

Lily James & Michiel Huisman in The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

Ons verdict: Groot-Brittannië mag dan binnenkort weg zijn uit de Europese Unie, hun films vol Europees karakter zijn nog steeds diegenen die wereldwijd belangstelling kennen. Vooral castleden dan, als je denkt aan Jonathan Pryce, Rosamund Pike, Gemma Arteton & Star Wars-leden zoals Daisy Ridley & John Boyega. Lily James is zo’n relatief nieuwe Britse naam die goed bezig is met recente aanraders zoals Baby Driver & The Darkest Hour. Goed nieuws, want met haar prestatie in The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society doet ze er nog een schepje bovenop voor haar carrière en neemt daarbij de Nederlander Michiel Huisman (Game of Thrones, Age of Adaline) op sleeptouw. Veel heeft ze ook te danken aan Britse karakterkoppen zoals Matthew Goode, Penelope Wilton & Tom Courtenay, maar kom. Rosamund Pike kan enkel maar jaloers zijn op het feit dat ze de fakkel doorgaf aan de jonge Britse. Maar goed, in de lijn van The Light Between Oceans raakt regisseur Mike Newell met The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society gegarandeerd een gevoelige snaar bij iedere ouder en zal bovendien de oudere generatie weten te behagen met zijn ware nostalgische aard. Their Finest is niets vergeleken met The Guernsey Literary Society, hoewel het qua cinematografie & production design sterk aan elkaar doet denken. Tot slot blijft The Guernsey Literary Society betrekkelijk trouw aan de historische roman door Annie Barrows & Mary Ann Shaffer uit 2008, iets wat de film enkel maar ten goede brengt.

Kortom, The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society is een mooi romantische film dat niet in het cliché vervalt. En die mogen er ook zijn. Aanrader!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter