The Window S1 recensie op Streamz [eerste indruk]

The Window S1 poster op StreamzThe Window S1 ** 1/2

Bedenker: James Payne (Mr. Selfridge, Eastenders) / Regie: Pieter van Hees (Generation B)

Met Samuel Jordan, Tommy Bastow, Lynn Van Royen, Christina Cole, Mel Raido, Teo Yoo, Yuriri Naka, Louis Talpe, Jenne Decleir, Barbara Sarafian, Ella Leyers, Titus de VoogdtSean Dhondt, Violet Braeckman,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 45 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Cold Courage & The Team II.


Het verhaal: Een blik op de miljardenbusiness rond het internationale profvoetbal waar spelers worden gekocht en verkocht aan het einde van het Engelse Super League-seizoen. Jordan Burdett is een volgzaam 17-jarig voetbaltalent dat door elke Europese club begeerd wordt. Samen met zijn broer wordt hij voor de leeuwen gegooid…

Lynn Van Royen in The Window S1 recensie op StreamzOns verdict: Je zou het haast niet geloven, maar het is al meer dan een jaar geleden dat de Vlaamse Netflix gelanceerd werd onder de noemer Streamz. DPG Media & Telenet sloegen de handen in elkaar om een Vlaamse alternatief te bieden in de streamingrevolutie die aan de gang is in de wereld en daar hoort een topaanbod bij van lokale & internationale content. Met de Europese lancering van HBO Max die als een donkere wolk boven Liberty Global & Sky hangen, moet Streamz kost wat kost internationaal scoren en dat probeert het met content zoals The Team IICold Courage & de nieuwe Streamz-serie The Window.

Echter spelen coproducties tussen verschillende landen vaak niet goed uit en de delicate balans die gehouden moet worden tussen de verschillende Europese landen. Vaak nemen de Engelsen de bovenhand, omdat deze nu eenmaal dichter bij entertainmentland USA liggen, terwijl het de rest van de Europeanen die moeten volgen. Dat is met The Window niet anders, waardoor je van meet af aan pover acteerwerk krijgt dat je ziet in menig content op de commerciële Britse zenders zoals ITV. Bovendien krijg je er een matige editing bovenop, iets waar heel wat Europees producties zich schuldig om maken. Als je ziet dat het na 3 afleveringen alleen maar één en al drama is, dan weet je dat The Window niet goed zit, ondanks de interessante dynamiek tussen Lynn Van Royen & Louis Talpe en de perikelen rond de Super League. Thans is het niet onmogelijk om goede internationale content met een Europees staartje te krijgen als je kijkt naar The Invasion, The Team IWar of the Worlds & Cheyenne et Lola.

Kortom, The Window toont hoe het niet moet op het vlak van Europese coproductie. Opnieuw is de Engelse schakel de zwakke, maar de Vlaamse cast laat wel van zich horen. Vanaf vandaag op Streamz.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter