Invasion S1 recensie op Apple TV Plus [eerste indruk]

Invasion S1 recensie op Apple TV PlusInvasion S1 ****

Bedenker: Simon Kinberg (X-Men-franchise) & David Weil (Hunters S1) / Regie: Jakob Verbruggen (House of Cards, The Alienist)

Met Sam Neill, Shamier Anderson, Golshifteh Farahani, Firas Nassar, Shioli Kutsuna, Billy Barratt, Azhy Robertson, Tara Moauedi, Daisuke Tsuji,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van War of the Worlds & Dark.


Het verhaal: Aarde wordt bezocht door buitenaardse wezens die het voortbestaan van de mensheid bedreigen. Gebeurtenissen ontvouwen zich in realtime door de ogen van 5 gewone mensen over de hele wereld, terwijl ze worstelen met de nieuwe chaos om zich heen.

Invasion S1 recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Het gaat razendsnel, MoviePulpers… Content lijkt in uitverkoop te staan, gezien streamingdiensten hun dominante positie niet willen weggeven na de coronacrisis en dat betekent ook dat originaliteit soms wat ver zoek is. George Orwell’s War of the Worlds krijgt nl. na de Hollywood-versie met Tom Cruise, de Europese herinterpretatie door Gilles Coulier & de Britse versie door BBC opnieuw een invulling. Deze keer stelt Apple TV Plus X-Men-schrijver Simon Kinberg aan om de science fiction klassieker een globale interpretatie te geven met Invasion.

Invasion S1 recensie op Apple TV Plus

Opnieuw krijgt deze War of the Worlds-adaptatie een Vlaams kantje, gezien Jakob Verbruggen de eerste 2 afleveringen mocht regisseren en deze slaat zoals steeds de bal niet mis met gripping footage gestuurd door de spannende filmmuziek van Max Richter (recent nog ingehuldigd op Film Fest Gent). Invasion volgt in dat opzicht War of the Worlds op Disney Plus en hoewel het de letters van Eric Arthur Blair zeer figuurlijk volgt (er komt zelfs wat Lord of the Flies bij te zien), spreekt het wel tot de verbeelding. Invasion is van het begin een kwalitatieve productie met fraaie beelden & de nodige special effects om de boel geloofwaardig te maken. Eens Verbruggen de fakkel doorgeeft, vertraagt het tempo wel in de verkeerde richting.

Invasion S1 recensie op Apple TV Plus

Invasion heeft een heel onbekende cast met vooral Golshifteh Farahani & Shioli Kutsuna die eruit springen, maar niet op niveau van een Sam Neill. Het geeft het hele gebeuren een heel Europees gevoel, wat je niet echt verwacht van een Amerikaanse productie op Apple TV Plus. De mysterie in de vorm van een globale crisis alsook in de leven van de personages houd je tot slot gedurende de 10 afleveringen meer dan bezig.

Kortom, Invasion wordt een dikke hit op Apple TV Plus dankzij Vlaming Jakob Verbruggen. Eindelijk! De eerste 3 afleveringen zijn nu te volgen op Apple TV Plus!!!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter