Cheyenne et Lola recensie op VRT Nu

Cheyenne & Lola recensie op VRT NuCheyenne & Lola **** 1/2

Bedenker: Virgenie Brac / Regie: Eshref Reybrouck (Cordon, Undercover, De Bunker)

Met Veerle Baetens, Charlotte Le Bon, Alban Lenoir, Sophie-Marie Larrouy, Patrick D’Assumcao, Lubna Azabal, Natalia Dontcheva, Stephen Di Tordo, Aude Zézé…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Undercover, Hustlers & Balle Perdue.

Het verhaal: Frans-Belgische moderne westernreeks over 2  veerkrachtige vrouwen die meegesleurd worden in een gevaarlijk spel van bedrog & verraad.

Veerle Baetens en Charlotte Le Bon in Cheyenne et Lola recensie op VRT Nu

Ons verdict: Neen, ook de Fransen zitten niet stil op het vlak van streaming met Franse streamingdiensten zoals Salto & Molotov, die vorige jaren lanceerden en daar zet Orange stevige stappen met de OCS Original-reeks Cheyenne et Lola die in Vlaanderen op Eén en Streamz terecht zal komen vanaf 2021. Film Fest Gent kreeg de primeur om deze Franse prestige reeks aan de buitenwereld te brengen en we weten waarom de Vlaamse openbare omroep in de watten wordt gelegd met Cheyenne et Lola.

De Franse serie Cheyenne et Lola is bijzonder gripping en verslavend, vooral vanwege het perfect gecaste duo met de mooie Charlotte Le Bon, Franse Canadese uit o.m. The Promise, Bastille Day & Anthropoid, maar vooral Veerle Baetens, Vlaamse die naast Duelles met Cheyenne et Lola bijna haar beste rol ooit neerlegt. Daar komt nog eens Alban Lenoir uit Balle Perdue en karakterkop Patrick D’Assumcao als Franstalige Ferry, want in veel opzichten is Cheyenne et Lola een kleine kopie van Undercover, maar dan 100 keer beter uitgewerkt. Wat doet het dan beter, hoor ik je zeggen? Het verhaal is een heel stuk interessanter, omdat het niet voor de zoveelste keer wil praten over drugs. Cheyenne et Lola omarmt bovendien zijn context sterk met o.m. de Jungle van Calais in Normandië vol transmigranten die in 2019 de spuigaten uit loopt en de producenten houden het blad niet voor de mond met heel wat grofgebekte dialogen. De makers brengen ook ten gepaste tijden wat humor in de reeks wat opnieuw een pluspunt is. Het tempo is ook perfect op punt, want Vlaams regisseur Eshref Reybrouck neemt zijn tijd om het verhaal van beide vrouwen met ballen te brengen zonder de kijkers te vergeten te geven wat ze willen. Tot slot is de enscenering & muziek van topkwaliteit en toont het opnieuw dat Europese content op niveau van Netflix zeker gebracht kan worden door lokale spelers. Europese content om weer fier op te zijn!

Kortom, Cheyenne et Lola is misschien wel de beste Franse serie die we ooit zagen en het heeft dit allemaal te danken aan de Vlaamse bijdrages van Veerle Baetens & Eshref Reybrouck. Nu te volgen op VRT Nu.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter