Hustlers recensie

Hustlers recensieHustlers **** 1/2

Regie: Lorene Scafaria (Nick & Norah’s Infinite Playlist, Seeking a Friend for the End of the World)

Met Constance Wu, Jennifer Lopez, Julia Stiles, Lili Reinhart, Madeline Brewer, Keke Palmer, Lizzo, Cardi B,…

Speeltijd: 110′

Ga kijken als je hield van I Tonya of The Wolf of Wall Street.

Het verhaal: Een team van voormalige stripclubmedewerkers besluit om zich tegen hun ex-Wall Street-klanten te keren. Een blitse Hollywoodkomedie met een krimi-kantje, gebaseerd op waargebeurde feiten.

Ons verdict: Regisseuses met een mooie reputatie. Toegegeven, ze zijn dun gezaaid als je denkt aan bvb. een Sophia Copolla of Greta Gerwig, maar gelijkheid is aardig in opmars in Hollywood en maar goed ook. We hebben meer vrouwen nodig achter de camera, zeker om verhalen over vrouwen te brengen. Voeg aan deze lijst met regisseuse Lorene Scafaria toe die met Hustlers haar stempel op de filmindustrie zal zetten.

Constance Wu & Jennifer Lopez in Hustlers

De 41-jarige Amerikaanse gekend van o.m. haar regiewerk bij de populaire serie New Girl maakt met Hustlers een vrouwelijke versie van The Wolf of Wall Street en zonder het maar al te goed te beseffen, maakt STX voor The Searchers in Benelux een nieuwe I Tonya. Het begin (hoewel alles behalve slecht) toont dan ook niet de klasse die de film in huis heeft, maar eens je jezelf als kijker over de oppervlakkige verschijning van de hoofdcast (respectievelijk Jennifer Lopez, Constance Wu, Julia Stiles, Lili Reinhart, Madeline Brewer, Keke Palmer, Lizzo, Cardi B, en ga zo maar verder), zet, ontdek je een ruwe diamant. Vooral de acteerprestatie van Constance Wu is verrassend sterk met Jennifer Lopez zoals we ze nog nooit gezien hebben. Een sterk scenario gebaseerd op een artikel van journaliste Jessica Pressler uit New York magazine (een digitale versie kan je hier terugvinden) wordt afgewisseld met wat bloot hier & daar, een spraakmakend lap- of paaldansje van verschillende popsterren en de grappige dialogen zoals alleen maar strippers deze kunnen brengen, toverden een lach op ons gezicht. Tot slot staat zijn speelduur niet mis, want op geen enkel moment hadden we het gevoel dat de film te lang was.

Kortom, Hustlers is het vrouwelijke alter ego van The Wolf of Wall Street. Een waar Robin Hood-verhaal die je als man 2 keer gaat doen nadenken als je een dame in de bar ontmoet met 3 mooie zussen. Dikke aanrader!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter