Balle Perdue recensie op Netflix België

Balle Perdue recensie op Netflix België

Balle Perdue recensie op Netflix BelgiëBalle Perdue *** 1/2

Regie: Guillaume Pierret (Matriarche)

Met Alban Lenoir, Ramzy Bedia, Nicolas Duvauchelle, Stéfi Celma, Rod Paradot, Pascale Arbillot,…

Speeltijd: 92′

Ga kijken als je hield van Taxi, Fate of the Furious, Death Race, Le Fidèle .

Het verhaal: Lino is een delinquent, die vanwege zijn talenten als automechanieker voor een eliteteam bij de politie gaat werken. Wegens omstandigheden bij de drugsbrigade wordt hij gedwongen zijn onschuld te verdedigen wanneer zijn mentor wordt vermoord door corrupte agenten.

Balle Perdue recensie op Netflix België

Ons verdict: Netflix houdt zijn woord door te blijven investeren in Europese content en het slaagt daar keer op keer in als je kijkt naar La Casa de Papel, Suburra, Dark, Ares en recent nog Into the Night. Na Marseille krijgen we ook een nieuwe Netflix-film voor Frankrijk die de titel Balle Perdue of Lost Bullet krijgt met in de hoofdrol Alban Lenoir, Ramzy Bedia, Nicolas Duvauchelle & Stéfi Celma.

Balle Perdue trailers op Netflix België

Balle Perdue begint al aardig door de Fransen te paaien met verwijzingen naar bekende merken van het land zoals PSA. De hele film voelt dan ook een beetje aan als product placement voor de Franse autoconstructeur met een Renault Clio die door de muren gaat, een garage vol nieuwe Renault-wagens & een nostalgische knipoog naar de Renault 21 Turbo. Maar Balle Perdue heeft ook een klein Belgisch tintje met het Belgische productiehuis Versus Productions die o.m. verantwoordelijk zijn voor De Patrick & Duelles en de productie van Lost Bullet op zich nam. Dat zie je duidelijk aan het stuntwerk en de cinematografie van de film die in alle opzichten geslaagd is vanwege zijn ruwheid. Na een stevige openingsscène valt dan ook op te merken dat Balle Perdue een mix is tussen Le Fidèle op rustige momenten vol goede dialogen en Taxi in de meer actievolle momenten. Maar goed, de actie is niet zo snel of teveel aanwezig als een Banlieu 13 of Taxi, wat niet altijd een slechte zaak is. Tot slot hadden we misschien iets meer van de ontknoping verwacht, maar op en al finisht het debuut van Franse regisseur Guillaume Pierret mooi over de meet met de Franse hoofdcast die een mooie indruk nalaat voor internationale producties in de toekomst.

xxxxx

Kortom, met Balle Perdue of Lost Bullet heeft Netflix een deftige Franse film als aanrader in zijn bibliotheek. Vanaf vandaag te streamen op Netflix België!

Balle Perdue recensie op Netflix België

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.