Wasp Network Netflix banner

Wasp Network recensie op Netflix België

Wasp Network recensie op Netflix BelgiëWasp Network ***

Regie: Olivier Assayas (Personal Shopper, Clouds of Sils Maria)

Met Penelope Cruz, Edgar Ramirez, Wagner Moura, Ana de Armas, Gael Garcia Bernal, Leonardo Sbaraglia,…

Speeltijd: 123′

Ga kijken als je hield van Sergio, Traffic, American Made, Cash & The Last Thing He Wanted.

Het verhaal: Cubaanse spionnen landen in Miami in de jaren ’90 met een politieke missie, maar ontdekken dat ze ook persoonlijke beproevingen moeten doorstaan.

Edgar Ramirez in Wasp Network recensie op Netflix België

Ons verdict: Franse regisseur Olivier Assayas die sommigen zullen kennen van o.m. Clouds of Sils Maria & Personal Shopper maakt met Wasp Network de overstap naar Netflix, want de populairste streamingdienst van de wereld pikte deze Spaanse film nog last minute mee vanop het filmfestival van Venetië in 2019 waar het de strijd om Beste Film verloor van onder Joker, Marrage Story, The Laundromat, An Officer and a Spy & About Endlessness.

Penelope Cruz in Wasp Network recensie op Netflix België

Gebaseerd op Os últimos soldados da Guerra Fria (vertaal als De laatste soldaten van de Koude Oorlog) door schrijver Fernando Morais is Wasp Network ondanks zijn bijzonder hard & realistisch plot niet meteen een hoogvlieger. Daarvoor laat regisseur Olivier Assayas zich kennen door de opbouw & structuur van Wasp Network niet goed uit te werken. Wasp Network die het verhaal vertelt van La Red Avispa, een organisatie van Cubaanse spionnen in de Verenigde Staten die zich verzetten tegen het communistisch regime van Fidel Castro, heeft een rare verwikkeling tussen de personages waardoor castleden zoals Penelope Cruz, Edgar Ramirez, Wagner Moura & Ana de Armas hun prestaties niet evenaren van Sergio & American Crime Story S2: The Assassination of Gianni Versace. Verre van een Traffic of Crash dus, maar goed, de verloren geschiedenis van deze vergeten mannen aan het einde van de Koude Oorlog mag zijn moment in de spots hebben om awareness te creëren rond de problematiek. Toch blijven met het knagend gevoel zitten dat hier meer in zat met zo’n interessant cast & verhaal.

Kortom, met Wasp Network brengt Netflix gelijkaardige content als Sergio & The Last Thing He Wanted, maar in beide gevallen wordt de vloer geveegd met deze film die toch wel een mooie story te vertellen heeft. Gemengde gevoelens, want hier zat meer in!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.