Cash Blu-ray review

Cash coverCash***1/2

Regie: Stephen Milburn Anderson

Met: Sean Bean, Chris Hemsworth, Victoria Profeta, Glenn Plummer

Speelduur: 108′

Deze eigenzinnige en best originele misdaad-thriller is al een tijdje uit op DVD en Blu-ray!

Het verhaal: Wanneer Sam (Chris Hemsworth) en zijn vrouw Leslie (Victoria Profeta) een koffer met geld vinden denken ze dat ze uit de financiële zorgen zijn. Ze betalen hun schulden, kopen een auto en laten hun huis opknappen. Hun geluk kan niet op, totdat de sinistere crimineel Kubic (Sean Bean) aanbelt. Hij wil het geld dat ze gevonden hebben terug hebben. Kubic dwingt het stel om, volgens zijn regels, tijdens een gewelddadig en explosief avontuur door de straten van Chicago, het geld wat ze hebben uitgegeven terug te halen. Maar ze spelen het spel beter dan gedacht…

CA$H

Ons verdict: Met Ca$h maakte schrijver/regisseur Stephen Milburn Anderson en zijn team een eigenzinnige en niet alledaagse misdaad-thriller. Het scenario zit goed in elkaar, met een resem originele vondsten die het verhaal én de conventies van het genre af en toe danig door elkaar schudden. De personages maken tevens realistische veranderingen door, op geloofwaardige manier gebracht door de desbetreffende acteurs. Sean Bean en Chris Hemsworth zijn goed gecast als tegenpolen, terwijl regisseur Anderson perfect weet hoe hij de dynamiek van de twee acteurs tegen elkaar kan uitspelen. Ca$h is tevens op de juiste momenten spannend, gekruid met een snuif actie en geweld. De film zal ongetwijfeld nergens prestigieuze awards binnenrijven, maar wat ons betreft is Ca$h hoe dan ook aanbevolen!

De Blu-ray: Deze film kan rekenen op een strak ogend High Definition 1080p beeld in het originele 1.78:1-formaat, en een warm klinkende Engelstalige DTS-HD 5.1-track. We hebben op beide transfers geen noemenswaardige onvolmaaktheden opgemerkt. Helaas hebben we op het gebied van extra features minder voorspoed en moeten we het stellen met een handjevol cross-promotionele trailers van andere verschenen films bij distributeur Koch Media. Jammer!

Klik hieronder voor de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.