Sergio recensie op Netflix België

Sergio recensie op Netflix BelgiëSergio *** 1/2

Regie: Greg Barker (The Final Year, The Longest War)

Met Wagner Moura, Ana de Armas, Brían F. O’Byrne, Bradley Whitford, Garret Dillahunt, Clemens Schick, Vithaya Pansringarm,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Zero Dark Thirty, Tigertail, 22 July & World Trade Center.

Het verhaal: Een meeslepend drama dat zich afspeelt in de chaotische nasleep van de Amerikaanse invasie in Irak, waar het leven van de top VN-diplomaat Sergio Vieira de Mello op het spel staat tijdens de meest verraderlijke missie van zijn carrière.

xxxxx

Ons verdict: De Netflix-films met een Sundance-nasmaakje komen inmiddels tot een einde met Sergio die één van de laatste in de stapel is na titels zoals Lost Girls, The Last Thing He Wanted & Horse Girl.

Sergio is wel niet de laatste uit het stapeltje qua kwaliteit, want documentairemaker Greg Baker mag een fictieverhaal vertellen over de Braziliaanse diplomaat Sérgio Vieira de Mello met namen zoals de mooie Ana de Armas & Narcos-acteur Wagner Moura. Een goede keuze in heel wat opzichten, want Baker maakte o.m. een uitvoerige documentaire over Sergio voor HBO en de chemie tussen beide grote namen zit al meteen vanaf de eerste minuten goed. Sergio is een autobiografische film wat betekent dat je natuurlijk niet de nodige actie hebt als bvb. een Zero Dark Thirty, maar het incident in Irak geeft je als kijker natuurlijk de nodige spanning op het niveau van een rampenfilm zoals World Trade Center. De filmmaker weet ook een gevoelige snaar te raken bij de kijker met de impact dat oorlog heeft op de persoonlijke levens van mensen en de gebeurtenissen onder het puin met de VN-mensen. Sergio is op dat vlak dan ook het uitgangsbord voor het diplomatisch werk van de Verenigde Naties. Tot slot valt wel op te merken dat Sergio geen special cinematografie heeft zoals we wel gewoon zijn van meerdere Netflix-producties, op hetzelfde niveau als Narcos misschien.

Kortom, Sergio verdient meer dan jouw tijd op een vrijdagavond. Samen met Lost Girls één van de betere films op de populaire streamingdienst die nu meer waard is dan Disney.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter