Tigertail recensie op Netflix België

Tigertail recensie op Netflix BelgiëTigertail ***

Regie: Alan Yang (The Good Place, Master of None)

Met Tzi Ma, James Saito, Christine Ko, Fiona Fu, Joan Chen,…

Speeltijd: 91′

Ga kijken als je hield van The Farewell, Radiance & First They Killed My Father.

Het verhaal: Een Taiwanese fabrieksarbeider verlaat zijn geboorteland om kansen te zoeken in Amerika, waar hij worstelt om verbinding te vinden terwijl hij familie en nieuwe verantwoordelijkheden in evenwicht houdt.

Tigertail recensie op Netflix België

Ons verdict: Met de groeiende belangstelling naar China zijn Aziatische films niet meer uit het straatbeeld te bedenken. Er hebben al een heel reeds films de revu gedaan zoals The Farewell, Crazy Rich Asians, Radiance, Earthquake Bird of Angelina Jolie’s First They Killed My Father, maar Parasite heeft een nieuwe standaard gezet voor de Aziatische film. OK, Zuid-Korea, Taiwan, China, Japan, Singapore & Cambodja hebben in se weinig te maken met elkaar, maar voor ons mensen uit het Westen met een beperkt inzicht in Azië zien we sterke gelijkenissen.

Tzi Ma & Christine Ko in Tigertail Netflix recensie

Tigertail is de nieuwe film op Netflix die probeert Aziatische film tot bij het Westen te brengen. Met thema’s zoals migratie & economische vluchten opent het deuren naar een ander publiek met een verschillende migratieachtergrond die de Amerikaanse of Westerse droom proberen te volgen. Het zorgt voor een empathische blik bij de kijker in deze demografische minderheidsgroep en de afwisseling met de nodige romantiek maakt Tigertail luchtig ondanks het toch wel zwaar thema. De acteerprestatie van Tzi Ma maakt de boel dan weer triest met nieuwkomers zoals Christine Ko & Hong-Chi Lee die Tzi Ma mooi volgen. Het einde raakt een mooie emotionele snaar, echter moet het toch lichtjes onderdoen tegenover The Farewell in zowel kunde als verhaallijn. Daarvoor is het middenstuk te zwak en kon het perspectief van de kinderen iets meer uitgewerkt worden.

Kortom, met Tigertail gaat Netflix The Farewell achterna, maar verwacht geen ‘meesterwerk’ zoals Parasite.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.