First They Killed My Father recensie

xxFirst They Killed My Father ***

Regie: Angelina Jolie (Unbroken, By the Sea, In the Land of Blood and Honey)

Met Sareum Srey Moch, Phoeung Kompheak, Sveng Socheata, Mun Kimhak, …

Speeltijd: 136′

Ga kijken als je hield van Beasts of no Nation.

Het verhaal: Cambodia, 1975. Het regime van de Rode Khmer neemt het land over nadat de Verenigde Staten zich terugtrekt uit de Vietnamoorlog en stuurt alle mensen van de hoofdstad naar het platteland om er te gaan werken in erbarmelijke omstandigheden.

Ons verdict: Angelina Jolie’s liefde voor Zuidoost-Azië kent geen grenzen, nadat ze zowel een kind uit Vietnam als Cambodia adopteerde (respectievelijk Pax Thien & Maddox Jolie-Pitt). Met First They Killed My Father brengt ze een ode aan één van de landen waarop ze verliefd werd in haar periode waarin ze zichzelf herontdekte. En ze gebruikt daarvoor de hulp van Loung Ung, een humanitaire activiste die haar leven als jong meisje beschreef tijdens het gruwelijke bewind van Pol Pot. First They Killed My Father is het resultaat van haar aangrijpend verhaal in het Cambodia van de jaren ’70. Jolie is weliswaar niet zeer getalenteerd voor het ‘echte’ camerawerk en dat maakt First They Killed My Father geen spetterende film. Bovendien brengt Jolie met meer dan 2 uur film weinig echt controversiële beelden tegenover pakweg een In the Land of Blood and Honey en blijft de klemtoon vooral op het humanitaire. De 9-jarige actrice Sareum Srey Moch speelt wel een uitstekende rol als hoofdfigurante die haar op hetzelfde niveau brengt als Abraham Attah in Beasts of no Nation. Hopelijk zien we meer van haar in Hollywood.

Kortom, First They Killed My Father is geen Beasts of no Nation, maar een mooie ode aan het vreselijke lijden van Cambodia.

First They Killed My Father - Featurette #1

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.