MoviePulp’s top 5 beste Netflix films

beste netflix original films

Netflix zet meer en meer in op eigen content nadat Disney besliste om solo te gaan en ook andere studio’s het Netflix-model binnen over te nemen. Dat betekent buiten series ook films: Volgend jaar worden er maar liefst 80 Netflix-films verwacht en er gaan zelfs namen rond zoals Annihilation. Weliswaar zijn het aantal films die Netflix zelf produceert en distributeert op zijn platform en effectief goed zijn schaars. We hebben bvb. nog geen enkele Netflix-film met 5 sterren kunnen bekronen. Hopelijk brengt The Irishman hier verandering in. Toch kunnen we jullie eindelijk vertellen dat er 5 films zijn die van de Netflix-stal komen en absoluut de moeite zijn. Dit is MoviePulp’s top 5 beste Netflix films: Beasts of no Nation, Mudbound, Okja, Siege of Jadotville & Bright.

BEASTS OF NO NATION

De allereerste Netflix-film Beasts of No Nation is meteen de beste film die we van Netflix zagen. Beasts of no Nation heeft zowel een geweldige Idris Elba als een sterke Abraham Attah in als hoofdcast in een keihard verhaal rond kindersoldaten in Afrika. Als je deze nog niet gezien hebt op Netflix, dan heb je een gat in de streamingcultuur.

MUDBOUND

Een verrassende nieuwkomer in deze lijst is Mudbound. De film met sterke acteerprestaties door Garrett Hedlund, Carey Mulligan & Jason Mitchell door de jonge regisseuse Dee Rees snijdt tot in het hart met zijn aangrijpend racistische eindscène. Meer dan 2 uur film was misschien iets teveel, maar zonder meer moet je deze achter de kiezen hebben.

OKJA

Het speelse Okja door Bong Joon Ho is misschien iets luchtiger dan het repertoire dat de Zuid-Koreaanse regisseur tot hiertoe aflegde, maar zonder meer één van mijn lievelingsfilms op Netflix België. Met prestaties door An Seo Hyun, Tilda Swinton, Jake Gyllenhaal, Lily Collins & Paul Dano.

THE SIEGE OF JADOTVILLE

Nee, niet War Machine of Sand Castle vind je terug in deze lijst, want ze kunnen nog niet leren van The Siege of Jadotville. Deze low budget oorlogsfilm waarin wij Belgen een slechte naam krijgen, verraste ons in 2016 met zijn patriottische verhaal en geslaagde actiescènes. Leuke bijdrage van Jamie Dornan die toen nog maar net bekend werd vanwege zijn rol in Fifty Shades of Grey.

BRIGHT

Het recente Bright door David Ayer heeft al bakken kritiek over zich heel gehad, maar wij vonden hem aardig en zetten hem daarom net in onze top 5. We vrezen weliswaar dat Bright zijn plaats niet lang zal houden door het feit dat Netflix volgend jaar met The Irishman komt en misschien Annihilation. Toch een leuke & originele film om mee te pikken deze vakantie.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.