Storm Lara banner op Streamz

Storm Lara recensie op Streamz

Storm Lara recensie op StreamzStorm Lara ****

Bedenker: Daan Gielis / Regie: Kadir Ferati Balci (Cold Courage)

Met Ella Leyers, Wouter Hendrickx, Anemone Valcke, Aïcha Cissé, Wouter Bruneel, Gilles De Schrijver, Jennifer Heylen, Manou Kersting, Peter Gorissen, Steve Geerts, Dempsey Hendrickx,…

Speeltijd: 4 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Oxygene, Phone Booth & Buried.

Het verhaal: We zien Lara & Rafik die zich in de radiostudio klaarmaken om hun luisteraars door een stormachtige nacht te gidsen. Lara is een charismatische maar complexe vrouw, die nooit een blad voor de mond neemt. Een mysterieuze beller doet de gemoederen hoog oplaaien in de studio en Lara’s karakter zal op de proef gesteld worden. Door haar charisma en energie komt ze vaak weg met haar onbezonnenheid, maar het lijkt erop dat deze formule niet meer lang zal werken.

Ella Leyers in Storm Lara op Streamz

Ons verdict: Het heeft even geduurd, maar Ella Leyers, één van de 4 mooie Vlaamse dochters van gewezen Soulsister-lid Jan Leyers, heeft eindelijk haar grote doorbraak te pakken. Met de Streamz-serie Storm Lara krijgt ze alle schijnwerpers op zich nadat ze haar carrière inliep op de sets van o.m. Professor T., 13 Geboden & All of Us. En terecht! Met bijna 250.000 volgers is ze één van de te volgen BV’s op Instagram, maar het toont vooral hoe klaar Vlaanderen is om haar te zien schijnen als hoofdrolspeelster in fictie.

Regisseur Kadir Ferati Balci zet Leyers in een fictief radiostudio en laat haar gedurende de hele miniserie van 4 afleveringen niet vertrekken. De spanning wordt daarbij opgevoerd zoals bij andere internationale films op één locatie zoals Phone Booth, Buried en recent nog Oxygene op Netflix. Een trucje dat die regisseurs leerden uit Kill Bill vol. 2 van Quentin Tarantino, overigens, maar dat ter zijde. Storm Lara is dan misschien een miniserie, het kijkt vooral zoals een film van 2 uur waarbij je van het begin tot het einde op het tipje van de stoel zit. We vonden het dan ook een opmerkelijk keuze om van Storm Lara geen langspeelfilm te maken, maar qua opbouw valt er niks op te merken op de Vlaamse miniserie. De productie van de Streamz Original is ook zeer kwalitatief te noemen met de cinematografie van Cold Courage die wordt overgenomen en ook de sfeer van Storm Lara wordt heerlijk in kaart gebracht door de muziek van Rheinzandzangeres Charlotte Caluwaerts & Das Pop-oprichter Reinhard Vanbergen. Tot slot mocht de serie misschien een 2-tal afleveringen langer zijn en het einde is misschien iets te artistiek, maar niemand kan ontkennen dat de manier waarop geluid wordt toegepast in Storm Lara baanbrekend is voor de Vlaamse creatieve sector.

Kortom, dialogen, geluid & muziek snijden zoals een mes op de netvliezen in de nieuwe Vlaamse miniserie Storm Lara. De Streamz Original is razend spannend op het niveau van een Phone Booth, Buried & Oxygene. Dikke aanrader!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter