Oxygene recensie op Netflix België

Oxygene recensie op Netflix BelgiëOxygene *** 1/2

Regie: Aja Alexandre (Crawl, The Hills Have Eyes, Piranha 3D)

Met Melanie Laurent, Malik Zidi & de stem van Mathieu Amalric, Marc Saez, Anie Balestra,…

Speeltijd: 101′

Ga kijken als je hield van Buried & Titan.

Het verhaal: Geen uitweg, geheugenverlies, nog 90 minuten te leven. De zuurstof geraakt snel op en de tijd dringt voor Liz. Alsze dit wil overleven, moet ze zich kost wat kost herinneren wie ze is.

Melanie Laurent in Oxygene recensie op Netflix België

Ons verdict: Ooit begon Quentin Tarantino met het idee om met een heel simpel shot de kijker de stuipen op het lijf te jagen: met een zwart beeld & heel wat gehijg. Dat was zo in Kill Bill vol. 2, nog steeds één van de beste Tarantino-films in de ogen van yours truely net vanwege dat shot waarin The Bride werd opgesloten in een kist en onder de grond werd gegooid.

xxx

Het concept is niet nieuw, gezien Buried deze reeds uitermate uit de doeken deed, maar de uitwerking door Spaanse regisseur Rodrigo Cortes liet te wensen over. Het is een kans die Franse regisseur Aja Alexandre met volle teugels neemt, want de regisseur van o.m. Crawl weet hoe je horror op een spannende manier moet opbouwen en hij doet dit ook voor het Franse Oxygene. Slachtoffer is deze keer de Française Melanie Laurent die gekend is voor haar bijdrage in Inglourious Basterds & 6 Underground en zij weet wat acteren is. Haar paniekaanvallen en nood om te ademen werken beklijvend op de Netflix-streamer. Tot slot nog even opmerken dat simpele science fiction-elementen opnieuw goed uitgewerkt zijn voor een Netflix-productie, maar Oxygene mocht gerust een beetje korter zijn.

Met andere woorden, Oxygene doet wat Buried niet kon dankzij de bijdrages van Aja Alexandre & Melanie Laurent. En dat voor een Franse film!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter