Mijn Slechtste Beste Vriendin logo voor Streamz

Mijn Slechtste Beste Vriendin recensie op Streamz [eerste indruk]

Mijn Slechtste Beste Vriendin recensie op StreamzMijn Slechtste Beste Vriendin ** 1/2

Bedenkster: Ilse Beyers

Met Kim Hertogs, Maaike Cafmeyer, Eva Van der Gucht, Ella-June Henrard, Clara Cleymans, Charlotte-Anne Bongaerts, Joren Seldeslachts, Steve Geerts, Mathias Sercu,…

Speeltijd: 20 afleveringen / 30 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van LouisLouise.

Het verhaal: Mijn Slechtste Beste Vriendin biedt een scherpe & ironische blik achter de schermen van het upscale reclamebureau ‘Callier & Starck’. 6 vriendinnen delen niet enkel dezelfde werkvloer en een goed glas wijn maar ook goed bewaarde geheimen, om ze vervolgens door te vertellen aan de rest van hun collega’s. Het komt tot een pijnlijk breekpunt wanneer één van hen vermoedt dat ze ook haar man moet delen. We volgen de dagelijkse besognes van de sarcastische artiestenmanager Sally, receptioniste en David Hasselhoff-fan Michelle, de bevallige soap actrice Molly, de nuchtere barvrouw Nikki, ‘De Zwaan’ Helena & de klungelige account-manager Zita terwijl professionele en persoonlijke uitdagingen de kop opsteken.

Mijn Slechtste Beste Vriendin

Ons verdict: Eindelijk komt SBS met een streamingdienst nadat VTM Go een lange tijd een monopolie had op de Vlaamse reclamemarkt voor streaming, maar onder de Vlaamse streamingdiensten is GoPlay.be wel de laatste in lijn na VRT Nu, VTM Go & Streamz. Ook op het vlak van content is Telenet, het moederbedrijf van SBS, nieuw en dat zie je aan de kwaliteit van de producties waarin het mediabedrijf de gewezen ‘kwaliteit’ van DPG Media heeft overgenomen. Nu, we zijn wel vaak streng op de fictie die DPG Media aanlevert, maar die lijkt met de komst van Streamz toch een boost te hebben gekregen en sinds 2020 deftig concurreert met de VRT die jaar en dag de meest kwalitatieve Vlaamse content brengt.

Dat gezegd zijnde, is Streamz, SBS & Telenet nieuw in dit spelletje van content maken/aankopen en Mijn Slechtste Beste Vriendin is in heel de aangekondigde Streamz-content de minste van de hoop. Het gaat nl. heel slecht van start met een pilot die 15 minuten langer is dan de gemiddelde aflevering van MSBV, maar daarom ook meteen langdradiger aanvoelt. MAAR… Door slim knip- & plakwerk van de editors (dat kunnen ze wel goed bij SBS met hun ervaring op de Temptation Island-set) zorgt het ervoor dat je al snel aan het bingen gaat zonder dat de serie storend is. Mijn Slechtste Beste Vriendin kan je dan makkelijk in de hoek duwen van De Luizenmoeder, Lisa of de VTM-klassieker LouisLouise. Van de hele cast speelt Maaike Cafmeyer misschien wel de vreselijkste rol, maar de recente Ensor-winnares kruipt zo in haar rol dat je enkel maar hoedje af kan doen van hoe ze de rol van Michelle voor elkaar kan brengen. Hetzelfde geldt voor nieuwe gezicht Ella-June Henrard die na Torpedo voor een 2de keer mag smoezen met Joren Seldeslachts. Ook zijn we blij dat Kim Hertogs de schijnwerper op zich krijgt in Mijn Slechtste Beste Vriendin. Tot slot willen we toch wel even kwijt dat we serieus ontgoocheld waren in de humor van MBSV, zeker gezien het werd afgeschilderd als een Vlaamse versie van Sex & the City. Voor die vergelijking denk ik dat gewezen Dag Allemaal-redactrice Ilse Beyers de Amerikaanse serie nog eens terug kijkt op Streamz.

Enfin, de vergelijking gaat niet op, maar als Mijn Slechtste Beste Vriendin de Vlaamse versie van Sex & the City moet worden, dan zijn we in Vlaanderen goed geschoren. Vanaf morgen op Streamz, maar misschien wacht je beter tot de reeks in het najaar op GoPlay.be komt.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter