Red Light recensie op Streamz [eerste indruk]

Red Light recensie op Streamz [eerste indruk]Red Light ***

Regie: Wouter Bouvijn (De Twaalf) & Anke Blondé (Best of Dorien B) / Bedenkers: Esther Gerritsen (Instinct), Christophe Dirickx (Tabula Rasa), Frank Ketelaar (Overspel) & Halina Reijn

Met Carice van Houten, Halina Reijn, Maaike Neuville, Geert van Rampelberg, Koen de Bouw, Ruth Becquart, Joren Seldeslachts, Sofie Decleir, Jacob Derwig, Jonas Vermeulen, Saar de Groof, Jeroen Perceval, Herwig Ilegems, Dominique Van Malder,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van The Team 2, Undercover & Grenslanders.

Het verhaal: 3 vrouwen met heel verschillende achtergronden wiens levens vervlochten geraken. Sylvia, een prostituee, werkt in een bordeel met haar vriend en pooier, Esther is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu en Evi is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven. Ze komen terecht in de gevaarlijke en intrigerende wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Gaandeweg komen de absolute tegenpolen erachter hoezeer ze elkaar nodig hebben om hun problemen op te lossen.

Red Light komt op 4 december 2020 naar Streamz

Ons verdict: Met de opkomst van Streamz is het duidelijk dat DPG Media een nieuwe missie heeft: Het wil kost wat kost betere Vlaamse content kunnen leveren dan de Vlaamse openbare omroep die in dit streaminglandschap zijn voeten in de grond blijft planten met shows zoals Tabula Rasa, De Twaalf & Beau Sejour. Met De Bende van Jan de Lichte & Fair Trade toonde de commerciële speler dat het kan slagen in deze missie door het magere Black-Out af te troeven en een naam zoals Wouter Bouvijn moet ervoor zorgen dat het de Netflix-gebruiker dan weer kan overhalen om naar de lokale streamingdienst te migreren, gezien het recent van De Twaalf of The Twelve in zijn immense bibliotheek opnam. Maar ook onze Noorderburen halen alles uit de kast door het duo Carice van Houten & Halina Reijn uit de Nederlandse filmklassieker Zwartboek te betrekken bij deze nieuwe prestigieuze Belgisch Nederlandse coproductie.

Echter parkeren de makers de uitwerking van De Twaalf en grijpt regisseur Wouter Bouvijn terug naar zijn eerdere ervaringen op de set van Vermist door verschillende elementen uit deze Vlaamse serie te integreren in de productie van Red Light. Dat is niet meteen datgene wat wij zochten toen ze ons beloofde het unieke perspectief van de vrouw in beeld te brengen met Red Light. Het feit dat Red Light een Benelux-serie is en daarbij de Nederlanders & de Vlamingen elks wat wils probeert te geven, legt Red Light geen windeieren, maar we moeten wel toegeven dat Red Light één van de betere pogingen is om een Benelux-productie op poten te zetten als je het bvb. vergelijkt met Baantjer of Grenslanders. Koen De Bouw & Maaike Neuville zijn in combinatie met elkaar (verrassend) een verademing op het scherm, terwijl Carice van Houten & Geert van Rampelberg misschien goed gecast zijn samen, maar hun rollen van weleer (respectievelijk Game of Thrones / Brimstone en De Dag) nooit overtreffen. Red Light ontsnapt ook niet aan het spook van magere editing die heel wat Europese series teistert. Tot slot vinden we dat ondanks het feit dat de reeks vernieuwend wil zijn door een female gaze te brengen, het in zijn eerste afleveringen wel hervalt in de vele clichébeelden die er bestaan rond prostitutie & het drugsmilieu. We hopen dat Anke Blondé daar verandering in brengt.

Kortom, geen liefde op eerste gezicht bij ons voor het nieuwe Red Light, hoewel we geloven dat de liefhebbers van Undercover zeker aan hun trekken zullen komen. Te volgen vanaf 4 december 2020 op Streamz!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter