Niets te Melden banner op Streamz

Niets te Melden recensie op Streamz

Niets te Melden poster op StreamzNiets te Melden ** 1/2

Regie: Jeroen Dumoulein (Spitsbroers) & Koen Burssens (Safety First)

Met Koen De Bouw, Jonas Van Geel, Barbara Sarafian, Charlotte Timmers en een aantal gastacteurs zoals Kevin Janssens en Wim Willaert.

Speelduur: 6 afleveringen van 25′ (wij bekeken er 3 in preview)

Deze komische politiereeks is vanaf 12 oktober 2020 te zien op Streamz. Maar wacht vooral tot ze gratis is te bekijken op VTM (Go).

Het verhaal: Een politiewagen, de centrale dispatch en de schuilplaats van een bende criminelen: deze drie locaties vormen het decor van de nieuwe comedyserie ‘Niets Te Melden’. Verstopt in containers met koffiebonen sluist een belangrijk Antwerps drugskartel tonnen drugs het land binnen. Maar de recherche van patrouille 74 is hen op het spoor en houdt hen nauwlettend in de gaten…

Charlotte Timmers in Niets te Melden recensie op Streamz

Ons verdict: Een dikke maand geleden waren we vrij enthousiast over het (lokale) aanbod van de nieuwe Vlaamse streamingdienst Streamz met kleppers als De Bende van Jan de Lichte & Fair Trade. Ondertussen is ons enthousiasme al even getemperd. En daar zal Niets Te Melden jammer genoeg niets aan veranderen.

Koen De Bouw & Jonas van Geel in Niets te Melden recensie op Streamz

Toegegeven, deze adaptatie van het Australische No Activity is professioneel gemaakt, bevat een aantal bekende acteurs van eigen bodem in vrij goede doen, en is heel af toe best grappig. Maar dit is het schoolvoorbeeld van een reeks die niets te zoeken heeft achter een betaalmuur. Niets Te Melden nodigt nergens uit tot binge-watchen wegens een totaal gebrek aan spanningsboog. En alhoewel de serie allicht is opgenomen voor de lockdown, voelt ze aan als een oefening van hoe met beperkte middelen snel coronaproof in iets elkaar te flansen met kleine acteursbubbels die toch niets beters te doen hadden.

Een aflevering van Niets Te Melden valt nog het best te omschrijven als een nogal lang uitgevallen Wat Als-scetch of een duurder geproduceerde bit uit De Ideale Wereld. En dat lieve vrienden van DPG media / Telenet is nu niet iets waar we onze zuurverdiende centjes voor willen neerleggen omdat we niet kunnen wachten tot wanneer de reeks onvermijdelijk ook op VTM (Go) te zien zal zijn.

Kortom: Heb je een Streamz-abonnement en teveel tijd, of bv. een treinrit voor de boeg, check dan gerust even Niets Te Melden, maar verwacht er vooral niet te veel van.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter