Telenet Play wordt Streamz

De Bende van Jan De Lichte recensie op Streamz

De Bende van Jan De Lichte recensie op StreamzDe Bende van Jan De Lichte **** 1/2

Regie: Robin Pront (D’Ardennen) & Maarten Moerkerke (13 Geboden)

Met Matteo Simoni, Stef Aerts, Charlotte Timmers, Tom Van Dyck, Dirk Roofthooft, Jeroen Perceval, Anne-Laure Vandeputte, Peter Gorissen, Iwein Segers en half acterend Vlaanderen

Speelduur: 10 afleveringen van om en bij de 45′

Bekijk deze absolute topserie van eigen bodem vanaf 14 september op Streamz (of al sinds januari 2020 op Netflix – voor onze lezers uit Nederland) als je houdt van een rauwere versie van Robin Hood.

Het verhaal: Vlaanderen omstreeks 1740, Jan De Lichte keert terug naar Aalst na enkele jaren gediend te hebben in het Oostenrijkse leger. Hij ontdekt er een volk dat wordt onderdrukt door een corrupte elite. Samen met z’n vriendin trekt hij zich terug als struikroverbende in de bossen rond de stad, en wordt hij de voorvechter van de armen … .

Matteo Simoni & Stef Aerts in De Bende van Jan de Lichte op Streamz

De setting: Streamz, dat zijn de beste films en series van bij onz. Streamz is een Vlaamse streamingdienst waarmee abonnees een breed scala aan series, films, documentaires en nog veel meer in HD kunnen kijken op verschillende apparaten. Je kan Streamz zowel online als offline, via tijdelijke download, gebruiken. Op Streamz kun je onbeperkt films & series zoals De Bende van Jan de Lichte, Fair Trade, Cold Courage, Baantjer & meer kijken zonder reclame. Tot slot is Streamz de Home of HBO met HBO-series zoals Games of Thrones, Westworld, The Third Day, Big Little Lies, The Undoing & meer die enkel beschikbaar zijn voor België op Streamz.

Matteo Simoni in De Bende van Jan de Lichte op Streamz

Ons verdict: Het heeft bijna een half decennium geduurd, maar eindelijk is vanaf nu maandag 14 september 2020 De Bende van Jan De Lichte ook bij ons te bekijken – zonder Netflix te openen over de grens. Nu goed, dat VTM en Telenet van deze reeks hét speerpunt maken in de promo voor Streamz is dan weer wél te begrijpen. De Bende van Jan De Lichte is zonder méér van het strafste dat ooit gemaakt is in de Vlaemsche klei. Elke euro van het budget is te zien op het scherm waardoor de 18de eeuw geloofwaardig wordt neergezet in dit historisch epos. Omwille van het genre is De Bende van Jan De Lichte met niets anders te vergelijken van eigen bodem. Je moet al terug gaan naar pakweg Daens om even grootse historisch getinte cinema terug te vinden. Jan De Lichte is echter géén vreedzame pastoor die het opneemt voor de armen. Maar integendeel, een prototypisch Hollywoodiaanse held die het à la Robin Hood opneemt tegen de rijken, en daardoor populair wordt bij de armen. Anders dan in gelijkaardig Hollywoodvoer schuwt de serie het bloot en het bloederig geweld niet, waardoor het bij momenten ook aanvoelt als een soort Braveheart light. Tot slot de cast: die is zonder meer indrukwekkend. Half acterend Vlaanderen schittert met op kop held Matteo Simoni, de altijd stralende Charlotte Timmers, een alweer sterke Tom Van Dyck en de klootzak-you-love-to-hate Dirk Roofthooft.

Kortom, als je maar 1 reden zoekt om minstens dat proefabonnementje op Streamz te activeren, zoek niet verder en binge de Bende Van Jan De Lichte.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter