SBS lanceert streamingdienst GoPlay

Last but not least: SBS lanceert streamingdienst GoPlay

OK, MoviePulpers, de titel is een beetje plagerig bedoeld, want technisch gezien was Telenet, het moederbedrijf van SBS, één van de eerste streamingdiensten op de Vlaamse markt. Maar SBS hinkelde wat achter, maar die tijden zijn voorbij met GoPlay.be, de nieuwe streamingwebsite van Vier, Vijf & Zes die sinds 2021 voor de gelegenheid worden omgetoverd tot Play 4, Play 5, Play 6 & het nieuwe TV-kanaal voor vrouwen Play 7.

Vanaf vandaag maken de verschillende zenderwebsites plaats voor GoPlay.be, waar de kijker op één plek alle programma’s en digitale content van de Play-zenders kan terugvinden. Eerst op een website, weldra ook via de GoPlay-app. Naast de vele lokale, lineaire content blijft SBS digitaal innoveren en inspireren.

De focus van GoPlay ligt wel een beetje anders, want het gaat expliciet jongeren benaderen met hun content. Eén van de nieuwkomers op het kersverse platform zijn de succesvolle YouTubers Jeff en P-Jay van het Youtubekanaal Supercontent – en ook wel een beetje van Iedereen Beroemd, De Slimste Mens en het Marc Van Ranstlied – bezorgen ons elke week een nieuwe, eigenzinnige video. Julie Vermeire, Viktor Verhulst & Kat Kerkhofs zijn de vloggers van dienst. Waar Julie zich meer zal focussen op haar dansmoves, volgt Kat alles van het EK, de Rode Duivels én haar man Dries Mertens dit jaar op de voet. Viktor geeft ook dit jaar een inkijk in zijn leven in Viktor Vlogt.

GoPlay.be pakt verder dankzij Telenet exclusief uit met nieuwe afleveringen van de massaal bekeken Vlaamse jongerenreeks wtFOCK. Er wordt ook volop gewerkt aan de nieuwe jongerenreeks Panna, met niets dan voetballende Antwerpse meisjes.

SBS heeft verder nog heel wat andere dingen in petto op televisie zoals een nieuw seizoen van Temptation Island S13, Big Brother, Kat zonder Grenzen met voetbalvrouw Kat Kerkhofs, Scheire & de Schepping, Viervoeters met Dominique Van Malder, De Verhulstjes, Over de Oceaan, Blind Gekocht S3 met Kobe Ilsen, Gert Late Night S9, Topdokters S8, Stukken van Mensen S6, De Mol S9, De Slimste Mens S19, de nieuwe Streamz-serie Mijn Slechtste Beste Vriendin, de Vlaamse serie Grond door Adil El Arbi & Bilall Fallah & de nieuwe televisiereeks Prodigal Son.

In oktober 2021 lanceerde ook de GoPlay-app in alle stilte. Je kan deze hier downloaden (Android & iOS). Er is momenteel nog geen ondersteuning voor Chromecast of Airplay.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.