Judas & the Black Messiah recensie op iTunes

Judas & the Black Messiah recensie op iTunesJudas and the Black Messiah ***

Regie: Shaka King (Newlyweeds)

Met Daniel Kaluuya, LaKeith Stanfeld, Jesse Plemons, Ashton SandersLil Rey Howard, Martin Sheen,…

Speeltijd: 126′

Ga kijken als je hield van Detroit, J. Edgar & Selma.

Het verhaal: In de jaren ’60 liet de FBI haar oog vallen op Fred Hampton, de charismatische leider van de beruchte Black Panthers. De straatcrimineel William O’Neal wordt ingehuurd om te infiltreren in de partij en zo kostbare informatie over Hampton en zijn plannen door te spelen aan de autoriteiten.

Oscar-winnaar Daniel Kaluuya in Judas & the Black Messiah recensie op iTunes

Ons verdict: YES! Als er één ding is dat we kunnen constateren uit de Oscaruitreiking van 2021, dan is het dat de prijzen nog nooit zo divers, evenwichtig & multicultureel zijn uitgereikt. De Oscars maken op dat vlak jaar per jaar vooruitgang, go Academy!!!

Eén van de winnaars tussen die diversiteit van 2021 was  acteur Daniel Kaluuya die de prijs kreeg voor Beste Acteur in een Bijrol voor zijn vertolking als Black Panther-activist Fred Hampton en dat is terecht, want samen met LaKeith Stanfeld maakt hij de film. Beiden zijn overigens zeer gewaagd aan elkaar in Judas & the Black Messiah, want Kaluuya doet zijn vertolking zeer goed, maar Stanfeld speelt een meer entertainende rol in onze ogen. Maar daar stopt het een beetje. Judas and the Black Messiah heeft een zeer conventioneel (chronologisch) verloop ondanks zijn controversieel verhaal en samen met zijn vakkundige cinematografie vinden we de prestatie van regisseur Shaka King er niet echt uitspringen. De structuur & opbouw gaat er, met een speelduur van meer dan 2 uur over historische gebeurtenissen, dan ook volledig aan. In heel wat opzichten volgt het een Detroit die er ook niet echt uitsprong in onze ogen ondanks een naam zoals Bigelow aan her roer. Tot slot nog even vermelden dat het filmlied Fight for you van H.E.R. ook een terecht Oscar heeft gekregen. Wat een heerlijk lied!

Kortom, Judas & the Black Messiah ligt in het verlengde van andere historische films over zwarte figuren zoals Detroit & Selma. Ons hart deed het weliswaar niet sneller kloppen, spijtig genoeg.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter