Captive State recensie op Streamz+

Captive State recensie op Streamz PlusCaptive State ***

Regie: Rupert Wyatt (Rise of the Planet of Apes, The Gambler)

Met John Goodman, Vera Farmiga, Ashton Sanders, Machine Gun Kelly, Madeline Brewer, Alan Ruck, Kevin Dunn, Ben Daniels, Jonathan Majors,…

Speeltijd: 109′

Ga kijken als je hield van KIN.

Het verhaal: Chicago. Het is bijna een decennium geleden dat een buitenaardse entiteit het gebied heeft ingepalmd. Er zijn nog steeds verzetsstrijders aan het werk om de bezetting een halt toe te roepen.

John Goodman in Captive State recensie

Ons verdict: Met het overaanbod aan science fiction content op streamingdiensten is het moeilijk om opening te vinden voor gelijkaardige films in de bioscoop. Captive State ging daarom net zoals KIN wat verloren in het aanbod, hoewel het wel wat te bieden heeft: Britse regisseur Rupert Wyatt, de man achter Rise of the Planet of the Apes & The Gambler, zit nl. aan de knoppen.

John Goodman in Captive State recensie
Captive State onderscheidt zich van de Netflix-stal door een sterk plot voor de dag te brengen samen met een realistische cinematografie en enscenering. De heerlijke acteerprestaties van veteranen zoals John Goodman & Vera Farmiga geven het hele gebeuren ook een Koude Oorlog-vibe wat best uniek is voor een science fiction film dezertijde. De prestatie van hoofdrolspeler Ashton Sanders laat samen met het tempo van Captive State alleen wat te wensen over. Zeker de helft van de film draagt niet bij tot het plot hoewel het de sfeer van Captive State wel typeert: bang afwachten. De film blijft ook dik onder de 2 uur, wat ons verbaasd na het lang afwachten. Meeh. De boodschap is dus blijven wachten tot het einde, ook al voelt de film met momenten te mysterieus aan.

Kortom, Captive State is vergelijkbaar met KIN, maar legt wel een sterker plot voor de dag. Blijven zitten tot het einde is dus de boodschap, ondanks het feit dat de film best wat te lang aanvoelt. Vanaf nu beschikbaar op Streamz+.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter