Queen & Slim recensie op Telenet Play More

Queen & Slim recensie op Telenet Play MoreQueen & Slim *** 1/2

Regie: Melina Matsoukas (Insecure)

Met Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Bokeem Woodbine, Chloë Sevigny, Benito Martinez, Jahi Di’Allo Winston,…

Speelduur: 127′

Ga kijken als je hield van Detroit, If Beale Street Could Talk & Natural Born Killers.

Het verhaal: Wanneer Slim zijn date Queen na hun eerste afspraakje naar huis brengt, worden ze aan de kant gezet door een blanke politieagent. De situatie loopt uit de hand en wanneer Slim het pistool van de agent probeert af te pakken, schiet hij ter zelfverdediging de man dood. Op dat moment hebben Queen & Slim het gevoel dat er geen andere keuze is dan te vluchten. De video van het incident gaat viral en de twee worden een symbool van terreur, opstand, verdriet en pijn voor mensen door het hele land. Er volgt een klopjacht en met de steun van velen krijgen ze de ruimte om naar elkaar toe te groeien en bloeit de liefde tussen de twee voelbaar op.

Queen And Slim GIF by Jessica - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Als je clips kan maken voor Nike of Beyoncé en bij kan dragen aan series zoals Masters of None & Insecure is een langspeeldebuut niet ver. Zo geschiedde het ook met regisseuse Melina Matsoukas die haar nagels zet in het Bonnie & Clyde-verhaal Queen & Slim met in de hoofdrol Daniel Kaluuya & Jodie Turner-Smith.

Jodie Turner-Smith & Daniel Kaluuya in Queen & Slim recensie

Vanaf de eerste minuten zet Matsoukas al meteen haar stempel, want Queen & Slim is prachtig verfilmd met esthetische beelden waar alleen Beyoncé Knowles trots kan op zijn en de cast die op elk moment mooi in beeld komt. Het is weliswaar de chemie tussen Daniel Kaluuya & Jodie Turner-Smith die de kroon spant in Queen & Slim en de film maken zonder maar op één moment melig of cliché te worden. Verder is Queen & Slim misschien een tikkeltje te traag naar onze smaak met een iets te eenvoudig scenario, maar zijn speelduur van meer dan 2 uur gaat je toch niet vervelen. Tot slot heeft Queen & Slim een mooi & krachtig einde die past in het geheel.

Kortom, Queen & Slim is naast Lovecraft Country perfect voer voor je in te leven in #BlackLivesMatter. Nu beschikbaar bij Telenet Play More.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter