Bloodline S2 op Netflix België review

Bloodline S2 posterBloodline S2 ****

Regie: Glenn Kessler, Todd A. Kessler & Daniel Zelman

Met Kyle Chandler, Linda Cardellini, Norbert Leo Butz, John Leguizamo, Enrique Murciano, Owen Teague, Andrea Riseborough, Jacinda Barrett, Jamie McShane, Sissy Spacek, Ben Mendelsohn, Sam Shepard,…

Speeltijd: 10 afleveringen van ongeveer 1 uur.

Ga kijken als je hield van True Detective en het vorige seizoen van Bloodline.

Het verhaal: De Rayburns nemen hun levens terug op, nadat Danny tragisch vermoord werd. John beslist om als sheriff op te komen voor Florida, terwijl drugsbaron Wayne Lowry de druk opvoert op John, nadat hij die schijnbaar iets te maken heeft met Danny’s overlijden. Plotseling komt er een jongen opdagen bij de Rayburns die beweert de zoon te zijn van Danny.

Enrique Murciano & Kyle Chandler in Bloodline seizoen 2

Ons verdict: Het overbodige aanbod aan ongeloofwaardige Amerikaanse detective-series op de Vlaamse televisie zoals CSI, NCIS, etc. hebben ervoor gezorgd dat yours truely het geloof in het detective-genre volledig verloren is. De Britten (en recent de Denen) waren dan misschien altijd beter in het genre dan de Amerikanen, maar dit is buiten Netflix gerekend. De bekende video-on-demand distributeur blijft investeren in zijn eigen content en dit werkt effectief zijn vruchten af. Zo zijn wij sinds het 1ste seizoen grote fan van de neo noir-serie Bloodline en de trend blijft zich maar voort zetten.

Het 2de seizoen van Bloodline dat onlangs werd toegevoegd aan de Netflix-bibliotheek kent een klein dipje in het midden van de serie wanneer 2 verhaallijnen zich beginnen te kruisen, maar de laatste 3 afleveringen halen die schade volledig in. Met een wederom schitterende hoofdcast van Kyle Chandler, Norbert Leo Butz, Linda Cardellini en in mindere mate Ben Mendelsohn krijgen we een spannend 2de seizoen dat niet moet onderdoen aan zijn sterk origineel seizoen. Sterker nog, de cinematografie die de Florida Keys prachtig in kaart brengt alsook het ritme waarop de cliffhangers in de serie onthuld worden, zijn om van te smullen. Zoals een schaakbord bespelen de makers van Bloodline jou als kijker zonder in het cliché te vervallen. Nieuwkomers John Leguizamo, Owen Teague & Andrea Riseborough geven tot slot de serie nog een extra boost in de rug.

Kortom, Bloodline blijft de serie die verrast doordat het één van de minder gekende series is uit de Netflix-stal, maar het is absoluut één van onze favoriete Netflix-series na House of Cards.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “Bloodline S2 op Netflix België review”

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter