Uncut Gems recensie op Netflix België

Uncut Gems recensie op Netflix BelgiëUncut Gems ** 1/2

Regie: Benny Safdie & Josh Safdie (Good Times)

Met Adam Sandler, LaKeith Stanfield, Pom Klementieff, Idina Menzel, Tilda Swinton, Kevin Garnett,…

Speeltijd: 135′

Ga kijken als je hield van Blood Diamond & Moonlight.

Het verhaal: Een charismatische Joodse juwelier uit New York City die altijd op zoek is naar de volgende grote score, maakt een reeks weddenschappen met hoge inzetten die kunnen leiden tot de meevaller van zijn leven.

I Like Smiling GIF by A24 - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Adam Sandler en Netflix blijken een match made in heaven. Van zijn zaalshows tot Murder Mystery, Amerika krijgt niet genoeg van de komiek en ook voor zijn beter repertoire waar Uncut Gems toch wel bij hoort, schuift de film meteen aan bij.

Adam Sandler in Uncut Gems Netflix recensie

De A24-film door de broers Sadfie heeft een leuke street vibe vol gangster swag en een cinematografie die laat terugdenken aan Moonlight. Gecombineerd met bekende gezichten zoals The Weeknd & basketbalster Kevin Garnett elektronische muziek door Daniel Lopatin begrijpen we waarom het vooral in de Verenigde Staten veel fans heeft. Ons wist het echter niet zo te intrigeren vanwege het irritant personage dat de altijd vreselijke Adam Sandler moet vertolken in de film en als je daar nog een heleboel chaos & achtergrondgeluid aan toevoegt, dan worden wij als aandachtige kijker helemaal gek. Castleden zoals Adam Sandler, maar ook Idina Menzel & Pom Klementieff mogen dan met Uncut Gems in een ander daglicht staan, ze zijn ver weg van de acteerprestaties van Jennifer Lopez in Hustlers of Charlize Theron in Monster. Tot slot voelt de editing echt aan als een ketting aan de voet om doorheen te geraken.

Kortom, Uncut Gems maakt zijn status niet waar. Met of zonder Netflix.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter