Belgische Worth filmrecensie

Belgische Worth recensie Worth ***

Regie: Sara Colangelo (The Kindergarten Teacher)

Met Michael Keaton, Stanley Tucci, Amy Ryan, Tate Donovan,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van The Founder, Spotlight, The Report & World Trade Center.

Het verhaal: Enkele dagen na 9/11 wordt advocaat Kenneth Feinberg aangesteld om het Victim Compensation Fund in goede banen te leiden. Feinberg staat voor de onmogelijke opdracht om de waarde te berekenen van de levens van de ruim 5000 slachtoffers. Gedurende drie jaar treedt hij op als bemiddelaar voor de nabestaanden, maar wordt hij ook het doelwit van hun leed en frustraties, want geen enkele cheque kan de pijn van hun verlies verzachten.

De cast van Worth in Worth recensie

Ons verdict: Tegenwoordig is het een serieuze opdracht om te ontdekken of een film effectief op Netflix België komt of niet. Worth is na I Care a Lot, Gunpowder Milkshake, Run & Last Letter from Your Lover de zoveelste release die bij ons in bioscopen komt en niet meteen op de populaire streamingdienst belandt. Ik hoor velen daar misschien al in de verte over klagen…

Michael Keaton & Stanley Tucci in Belgische Worth recensie

Maar goed, het is onlangs 20 jaar geleden dat 9/11 zich heeft voorgedaan en het is mooi om een menselijk beeld te krijgen achter de historische beelden van 2001 die leidde tot The War on Terror en met de recente exit van de VS in Afghanistan onofficieel voorbij is. New Yorkse regisseuse Sara Colangelo geeft de (zware) getuigenissen van schrijver Kenneth R. Feinberg een waardige plaats op pellicule met de acteerprestaties van castleden in bijrol die snijden zoals een mes in het hart. Daar ligt de troef van Worth met Laura Benanti die de vruchten plukt voor haar toekomstige carrière. Michael Keaton legt een gelijkaardige prestatie neer als zijn nieuwer werk zoals Spotlight & The Founder en voor één of andere reden voelt dat raar aan in Worth. Het is pas wanneer hij tegenover Stanley Tucci wordt geplaatst dat we een nieuwe dynamiek krijgen die Worth zijn eigen identiteit geeft. Keaton & Tucci komen op dat vlak in dezelfde situatie als de hoofdcast van Mindhunter. De editing van Worth is wat versnipperd en met een speelduur van bijna 2 uur kijkt Worth niet vlot, maar de film is er dan ook niet om toegankelijk & hapklaar te zijn. Het is een ware  ode van de makers voor de slachtoffers van Ground Zero en hun naasten.

Kortom, Worth eert het 20-jarige jubileum van de aanslagen van 11 september 2001 met prachtige getuigenissen door castleden in bijrol. Michael Keaton & Stanley Tucci zijn er niets tegen.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter