The Silence recensie op Netflix België

The Silence recensie op Netflix BelgiëThe Silence ***

Regie: John R. Leonetti (Annabelle, Wish Upon)

Met Kiernan Shipka, Stanley Tucci, Miranda Otto, John Corbett, Kate Corbett, Sarah Abbott, Billy MacLeilan, Kate Trotter, Kyle Breitkopf,…

Speeltijd: 90′

Ga kijken als je hield van A Quiet Place, & Bird Box.

Het verhaal: Ally, haar ouders Hugh & Kelly en de rest van de familie Andrews proberen te overleven in een wereld die wordt geterroriseerd door dodelijke wezens die alleen jaagt met het behulp van zeer accuraat gehoor.

Kiernan Shipka & Stanley Tucci in The Silence Netflix recensie

Ons verdict: Als de beelden van The Silence je op eerste zicht doen denken aan A Quiet Place, dan vergis je je niet. Het concept is één op één hetzelfde hoewel The Silence wel een stuk actievoller is dan de film door John Krasinski met duidelijke beelden van de monsters vanaf de eerste minuten. Regisseur John R. Leonetti haalt bovendien zijn grauwe cinematografie van Annabelle boven en het hele gebeuren heeft ook meer & meer een horrorgevoel met verschillende death scenes zoals we gewoon zijn van de man. Ook is The Silence een stuk ongeloofwaardiger vanwege actrice Kiernan Shipka & Stanley Tucci die in het begin nogal losjes omgaan met het gehoorprobleem van hoofpersononage Ally, maar kom, dat wordt halverwege de film wel beter opgelost. Het scenario is er één in de dozijn op Netflix met apocalyptische voorbeelden zoals Bird Box, How It Ends & Apostle die zeer gelijkaardig zijn. Een doordeweekse film om te streamen tijdens de paasvakantie, met andere woorden.

Kortom, The Silence is geen A Quiet Place, maar horrorfilmhebbers zullen deze film meer waarderen dan pakweg Bird Box.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter