X-Men: First Class review

X-Men: First Class ****1/2

Regie: Matthew Vaugn (Kick-Ass)

Met: Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence, January Jones, Kevin Bacon, Rose Byrne

Speelduur: 125′

Ga kijken als je houdt van de originele X-Men trilogie en de oude Bond-films met Sean Connery.

Het verhaal: 1962, wanneer een Nazi-mutant Amerika en Rusland tegen elkaar opzet om zo WOIII te ontketenen, wordt de pas opgerichte mutanten-academie van Charles Xavier en Erik Lehnsherr de laatste hoop van de mensheid. Maar ook tussen beide vrienden broeit er wrevel … .

Ons verdict: De eerste twee X-Men films van Brian Singer zorgden -samen met Spider-Man en de Batman-films van Christopher Nolan- dat de comicverfilming dé voornaamste output van Hollywood werd in de prille 21ste eeuw. Kijk maar naar het massale aanbod in het genre dit jaar, en de tientallen op stapel staande releases voor de komende vijf jaar. Echter het relatief teleurstellende X-Men: The Last Stand, en halfgeslaagde prequel Wolverine (beiden zonder Singer aan het roer, red.) zorgden ervoor dat de mutanten-franchise toch een beetje van haar glans had verloren ten midde van nieuwere superhelden als Iron Man. Tijd voor een reboot? En wat voor één! Producent Brian Singer en regisseur Matthew Vaugn (die ons vorig jaar enorm verblijdde met Kick-Ass, red.) leveren met X-Men: First Class waarschijnlijk de grootste klepper van de hele reeks af (op de voet gevolgd door het sterke X2), en wellicht ook de strafste blockbuster van de zomer. Zéér benieuwd of pakweg Super 8 en Cowboys & Aliens nog meer gaan overtuigen?

Werkelijk alles aan First Class ademt klasse uit. Te beginnen met de volledige droomcast, met als uitschieters: Michael Fassbender schittertals Magneto en lijkt in zijn onmetelijk cool vestje nog het meest op een ’60s James Bond met superkrachten. Blonde schoonheden January Jones en Jennifer Lawrence etaleren naast hun voluptueuze vormen ook een prima acteertalent. En slechterik Kevin Bacon is simpelweg GEWELDIG als de Nazi-mutant. Ook het clevere script en de zinvolle dialogen zijn van een ontzettend hoge kwaliteit die de gemiddelde stripverfilming ver overstijgen. Wanneer het gebruikelijke kunst- en vliegwerk lostbarst in de -toegegeven iets te lang uitgesponnen- slotact krijg je bovendien een schoolvoorbeeld te zien van fabelachtig knappe CGI die nergens fake oogt. Door bovendien een echte historische gebeurtenis (de rakettencrisis in Cuba, red.) te vermengen met de fantasie, krijgt deze film een dosis realisme mee die zelfs de grootste comicverfilminghater zou moeten overtuigen. X-Men: First Class haalt nét het niveau van The Dark Knight (nog altijd dé grootste klassieker in het genre, red) niet, maar mag wel gerust naast Batman Begins gaan staan. Zéér benieuwd of Vaugn en Singer met een eventuele sequel dit nog gaan overtreffen? Een must-see op het witte doek, maar dat was hopelijk al duidelijk.

Neem alvast een korte kijk achter de schermen van X-Men: First Class

 Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

4 gedachten op “X-Men: First Class review”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  goede film met leuke cameos (met de vrienden 3 opgemerkt). bacon vond ik nu niet zo super liever onbekende acteur gezien in die rol net zoals bij andere rollen waar ze ook redelijk onbekende koppen hadden. ik vond x2 nu niet zo bijzonder spiderman iron man zelfde niveau. super 8 wordt E.T die kwaad is of een soort iron giant. green lantern zie ik veel meer zitten dan cowboy of captain america.

  Please wait...
 2. X2 wordt terecht gezien als één van de beste comicverfilmingen samen met Spider-Man 2, The Dark Knight en Kick-Ass. En volgens mij was Bacon net prima als bad-guy ;)

  Please wait...
 3. bij mij hoort x men 2 (te veel wolverine en te weinig andere personages) niet in dat lijstje zo ok kick ass. het niveau van dark knight kan niet meer overtroffen worden denk ik spijtig genoeg. spiderman 2 en iron man vond ik wel zeer oke.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter