Joker recensie op Amazon Prime Video

Joker Blu-Ray recensieJoker ****

Regie: Todd Philips (The Hangover-franchise)

Met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Shea Whigham, Brett Cullen, Brian Tyree Henry, Glenn Fleshler, Bill Camp, Douglas Hodge, Dante Pereira-Olson,…

Speeltijd: 122′

Stream deze intense film, die mosterd haalt bij Scorsese ‘s Taxi Driver, The Machinist, The Dark Knight Rises & de originele Batman, vanaf vandaag op Amazon Prime Video.

Het verhaal: Arthur Fleck is een man met een psychische aandoening die inwoont bij zijn moeder en depressief door het leven gaat als freak van de maatschappij. Op een dag neemt hij het eigen heft in handen met alle gevolgen van dien.

xxxxx

Ons verdict: Joker palmde na zijn vertoning van het Filmfestival in Venetië in 2019 het hele internet in met laaiend enthousiaste kritieken van internationale vakpers en lokale topkranten. MoviePulp.be schoof later deels aan om deze film één van de films van het filmjaar 2019 te noemen.

Joaquin Phoenix in Joker filmrecensie

Sinds Gladiator heeft Joaquin Phoenix ons nog nooit ontgoocheld om een baanbrekende prestatie neer te leggen en dit doet hij opnieuw niet met zijn vertolking als Arthur Fleck in Joker. Joker gaat en staat dan ook met een meesterlijke Phoenix die op zijn geheel eigenzinnige manier een nieuwe meer kwetsbare & verstoten Joker brengt. Beter als Heath Ledger zou ik het niet noemen, maar eerder anders. Punt. Phoenix & Ledger kregen niet voor niks een Oscar als Beste Acteur (in een bijrol) op de Oscars . Maar daar hadden we in het geval van deze Joker toch een wrang gevoel bij. Todd Philips haalt immers de mosterd bij heel wat andere films zoals een cameraperspectieven zoals in filmklassieker Raging Bull, een karaktertekening van de protagonist zoals filmklassieker Taxi Driver, het plot van The Machinist en ik durf zelfs zeggen een sfeer zoals het Belgische C’est arrivé près de chez vous. Allemaal films die ondanks hun status nooit een Oscar kregen. Is het comic book genre dan zo ongenaakbaar dat het een andere status heeft gekregen bij awardshows? Anyway, er is genoeg materiaal in de Joker’s Killing Joke om een meer uniek pad te volgen en dan vonden we misschien wel een gemiste kans, gezien dit stripboek nooit meer zijn kans zal krijgen om te schijnen op het grote doek. Dat gezegd zijnde, zijn we wel blij dat het einde past in de Dark Knight trilogie van Christopher Nolan en zelfs het originele Batman door Tim Burton. Tot slot gaan we over de controverse niet uitwijden (welke controverse?), maar we moeten de filmmuziek door de IJslandse Hildur Guðnadóttir wel nog prijzen, want met de vele awards die het won, moeten we toegeven dat we er naast zaten bij onze initiële recensie dat deze geen legendarische status krijgt. Yours truely is, buiten het liedje Call Me Joker gerekend dan, nog steeds geen fan van deze score overigens.

Kortom, is Joker overhyped? Zeker, maar dat betekent niet dat het zich bewezen heeft als één van de sterkste films van 2019 bij een groot publiek vanwege de bijdrage van Joaquin Phoenix & Hildur Guðnadóttir. Vanaf nu te streamen op Amazon Prime Video tegen een goedkopere prija

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter