OLD filmrecensie met M. Night Shyamalan

OLD filmrecensie met M. Night ShyamalanOLD *** 1/2

Regie: M. Night Shyamalan (Sixth Sense, Glass, The Servant, Signs)

Met Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Ken Leung, Nikki Amuka-Bird, Abbey Lee, Aaron Pierre, Kathleen Chalfant, Alexa Swinton, Nolan River, Kylie Begley, Embeth Davidtz, Eliza Scanlen, Alex Wolff, Emun Elliott, Thomasin McKenzie,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van The Beach, The White Lotus, Unsane & Side Effects.

Het verhaal: Een gezin, dat tijdens hun tropische vakantie ontdekt dat het afgelegen strand waar ze zich een paar uur bevinden, ervoor zorgt dat ze op de een of andere manier snel verouderen… ineens duurt hun hele leven nog maar één enkele dag.

OLD filmrecensie met M. Night Shyamalan

Ons verdict: We hebben nooit echt begrepen waarom regisseur M. Night Shyamalan na films zoals The Sixth Sense, Signs, Unbreakable, The Village & meer zoveel haat online genereert als zijn films uitkomen. Er zijn blijkbaar een heleboel trollen die niet zo opgezet zijn met de manier waarop hij films of series maakt, maar de man heeft ons quasi nooit ontgoocheld (op After Earth & The Last AIrbender na) sinds zijn debuut met The Sixth Sense en dat geldt ook voor zijn nieuwe producties zoals Split/Glass, The Servant & Old.

De cast van Old filmrecensie door M. Night Shyamalan

Toegegeven, als je zijn beelden tot op de frame als realistisch gaat beoordelen, dan zal je nooit tevreden zijn. Shyamalan’s films bewandelen vaak het horror- of thrillergenre en moet je bijgevolg dan ook altijd met een vleugje magie nemen. Dat is met Old niet anders. Alsook, weet je vaak wat er op jou zit te wachten qua plotwendingen met een M. Night Shyamalan-project, maar dan nog weet de regisseur van Indische afkomst ons met Old nog steeds aangenaam te verrassen. Ook deze keer is Old op het vlak van beeldmateriaal verzorgd en we zijn blij dat een cast met namen zoals Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell, Ken Leung, Eliza Scanlen, Alex Wolff & Thomasin McKenzie een film van M. Night Shyamalan vervoegd. De hele cast legt een mooie prestatie neer overigens. Tot slot speelt de productie handig in op de hedendaagse context van dezer dagen en is Old met zijn speelduur van iets meer dan 100 minuten net een klein beetje te lang.

Kortom, met OLD geeft M. Night Shyamalan zijn mening over ouder worden, maakbaarheidsdenken en onze eeuwige strijd om het elixer van het leven. Dit konden wij als fanboys van de man opnieuw dik pruimen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter