The Courier recensie

The Courier recensieThe Courier *** 1/2

Regie: Dominic Cooke (On Chesil Beach)

Met Benedict Cumberbatch, Rachel Brosnahan, Angus Wright, Merab Ninidze, Anton Lesser, Zeljko Ivanek,…

Speeltijd: 112′

Ga kijken als je hield van Official Secrets, Current War & Duelles.

Het verhaal: 1962. Terwijl de Koude Oorlog de wereld bedreigt, gaat het leven van de onopvallende Britse zakenman Greville Wynne zijn gewone gang. Tot hij plots wordt gecontacteerd door de CIA en MI-6. Ze willen hem als spion naar Moskou sturen om contact te leggen met Sovjetofficier Penkovsky. Ondanks Grevilles totale gebrek aan ervaring, moeten de mannen samen geheime staatsinformatie het land uitsmokkelen. Een levensgevaarlijke missie én race tegen de klok, want de kans op een nucleaire confrontatie neemt elke dag toe…

Benedict Cumberbach & Merab Ninidze in The Courier recensie

Ons verdict: Op het vlak van film, televisie & cultuur is het toch een zeer spijtige zaak dat Groot-Brittannië zich heeft teruggetrokken uit de Europese Unie. Hoewel er aardige stappen worden gemaakt op het Continent is het Eiland zowat het enige land dat echt kan concurreren met het almachtige Verenigde Staten met zijn filmindustrie rond Hollywood.

Dat de Britten films kunnen maken, zien we opnieuw met The Courier waarin Benedict Cumberbatch bijna schittert als nooit tevoren. Enkel in The Imitation Game was hij misschien beter, hoewel The Courier niet de allure heeft van een Sherlock of Doctor Strange waar de Engelsman heel wat aanzien heeft door gekregen. Op het niveau van Official Secrets krijgen we een zeer interessante & realistische spionagethriller tijdens de Koude Oorlog door regisseur Dominic Cooke (On Chesil Beach) & DOP Sean Bobbitt (Widows, 12 Years a Slave, The Rhythm Section & The Place Beyond the Pines waren o.m. van zijn hand). Een 2de samenwerking na On Chesil Beach overigens. Met zijn speelduur van onder de 2 uur houdt The Courier ook een strak tempo aan. Tot slot wordt Cumberbatch zeer goed ondersteund door Russische acteur Merab Ninidze en ook Rachel Brosnahan draagt ook haar steentje bij.

Kortom, met The Courier laat de Britse cinema opnieuw mooie dingen zien dankzij een altijd meesterlijke Benedict Cumberbatch. Vanaf deze week in Belgische bioscopen!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.