News of the World recensie op Netflix België

News of the World recensie op Netflix BelgiëNews of the World ** 1/2

Regie: Paul Greengrass (22 July, The Bourne Ultimatum, United 93)

Met Tom Hanks, Helena Zengel, Tim Roth, Elizabeth Marvel, Bill Camp, Thomas Francis Murphy, Neil Sandilands, Winsome Brown, Mare Winningham,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van The Revenant, Togo, Dances with Wolves & Brimstone.

Het verhaal: 5 jaar na de Amerikaanse burgeroorlog verplaatst Kapitein Jefferson Kyle Kidd zich naar Amerikaans stadje naar stadje om er het nieuws te vertellen aan de lokale bevolking. In Texas kruist hij het pad met een 10-jarige meisje die opgevoed werd door de inheemse Kiowa. Hij is vastberaden haar opnieuw thuis te brengen en neemt haar met het Wilde Westen op de achtergrond mee door een helse reis op zoek naar haar nieuwe thuis.

News of the World recensie op Netflix België

Ons verdict: Wat? MoviePulp noemt News of the World een probleemkindje? Het klinkt misschien wat bizar om te zeggen voor een filmproductie door Britse regisseur Paul Greengrass, maar eigenlijk is het wel zo. News of the World zat eerst bij Fox, daarna bij Disney vanwege de merger en zo kwam het terecht bij Universal die het dan op zijn keer uitbesteedde aan streamingdienst Netflix vanwege de coronacrisis. Als je zowat ieder filmstudio van de wereld hebt gezien om de film te distribueren, dan kunnen we het gerust een probleemkindje noemen. Toch?

De cast van News of the World recensie op Netflix België

Nu, wij zien het eerder als een probleemkindje vanwege zijn inhoud. Hoewel Greengras vakkundig van start gaat met News of the World kom je als kijker na een uur tot de constatatie dat je bijna niks gezien hebt buiten een reis van 2 mensen in het Wilde Westen van de 19de eeuw. De combinatie van Tom Hanks met de Duitse Helena Zengel mag dan opgehemeld worden door de vakpers, voor ons kregen we op geen enkel moment een connectie met de hoofdpersonages. Op dat vlak is het dus geen Revenant. Bovendien mag de context dan misschien goed in scène gezet te zijn, de kijker krijgt veel te weinig inhoud van de tijdsgeest waarin de film zich afspeelt en dat vinden we zonde. Op dat vlak kan het nog wat leren van 12 Years a Slave dat dan wel heel wat context meegaf aan de film. De opbouw van de scènes laat ook te wensen over, want op geen enkel moment heb je het gevoel dat de boel gaat ontketenen eens een scène wordt ingezet. Tot slot is het einde niet bevredigend genoeg om de speelduur van 2 uur te doorstaan. Het enige wat ons buiten de cinematografie of kostuums nog kon bekoren, is het acteertalent van de jonge Helena Zengel uit System Crasher. Van haar gaan we nog meer horen.

Kortom, we zien de klasse wel in van regisseur Paul Greengrass met News of the World, maar wij vonden er maar niets aan.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter