Togo recensie op Disney Plus België

Togo recensie op Disney Plus BelgiëTogo ****

Regie: Ericson Core (Point Break, Invincible)

Met Willem Dafoe, Julianne Nicholson, Christopher Heyerdahl,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van The Call of the Wild, White Fang & Alpha .

Het verhaal: Het verhaal van de sledehond Togo, die de serum run to Nome van 1925 leidde, maar door de meesten als te klein en te zwak werd beschouwd om zo’n intense race te leiden.

De setting: Disney + is de plaats waar films en series van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en meer, voor het eerst samen komen. Vanuit de Direct-to-Consumer and International divisie van The Walt Disney Company, is Disney+ beschikbaar op de meeste apparaten die op het internet zijn aangesloten en biedt Disney+ een reclamevrije kijkervaring met een scala aan originele speelfilms, documentaires, live-actionseries, animatieseries en shorts. Naast een ongeziene bibliotheek aan film- en televisie-entertainment, is Disney+ de plaats waar films uitgebracht door The Walt Disney Studios in 2020 en later exclusief gestreamd kunnen worden. Bezoek DisneyPlus.com om je te abonneren en meer te ontdekken over de service.

Disney Plus België start op 15 september 2020

Ons verdict: Je zou denken dat Disney tijdens zijn digitale transformatie (cfr. het lanceren van een nieuwe streamingdienst op het niveau van Netflix) zijn geld zou wedden op gevestigd waarden zoals Mickey Mouse, de Disney prinsessen en andere glitter & glamour. Star Wars, Marvel, Pixar & meer zijn dat wel in zekere zin, maar lanceren met relatief onbekende Original-films op een nieuwe streamingdienst is een risico. Togo is één van die risico’s waar we blij om zijn dat Het Huis van de Muis zijn kans heeft gewaagd.

Een vroege Togo recensie op Disney Plus België

Met een knipoog naar Game of Thrones in zijn cinematografie is Togo zonder meer één van de strafste hondenfilms die we de afgelopen tijd hebben gezien. Chapeau voor regisseur Ericson Core die voor de gelegenheid ook zijn cinematografische kunsten bonvenhaalde voor deze Disney Plus Original. Het ruwe & heldhaftige verhaal van één van de sterkste sledehonden achter de Great Race of Mercy is niet jouw typische Disney-verhaal en het wordt verteld op een manier dat een heel mooie opbouw kent. Acteur Willem Dafoe die de hoofdrol op zich neemt als Leonhard Seppala schittert en draagt de film naast de hond Diesel die de rol van Togo vertolkt in de film. De Seppala Siberische Huskin is bovendien een echte afstammeling van de originele hond uit de jaren ’20 voor de eeuwwisseling wat de Disney Plus-film nog eens dat extra beetje authenciteit geeft. Toegegeven, de film is niet altijd even realistisch in zijn dramatische elementen (ik denk maar aan het ijs dat dramatisch breekt of de stijle hellingsgraad van de berg die Seppala met zijn sledehonden trotseert), maar in zijn geheel geeft het een mooie boodschap dat bovendien historische waarde heeft. Tot slot mogen wij Belgen weer een beetje trots zijn dat Constance Seppala, de vrouw van Seppala vertolkt door Julianne Nicholson die Togo’s talent inzag effectief een Belgische vrouw is zoals verteld in het verhaal.

Kortom, Togo moet naast Hachi één van de beste hondenfilms aller tijde zijn en laat daarbij Lassie of The Call of the Wild een poepje ruiken. De underdog van alle content dat er te zien is op Disney Plus België. Aanrader! Tip voor Streamz: Misschien moeten we iets maken rond Nello & Patrasche?

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter