Lassie 2020 filmrecensie

Lassie 2020 posterLassie ** 1/2

Regie: Hanno Olderdissen (Rock My Heart, Wendy 2)

Met Sebastian Bezzel, Anna Maria Mühe, Nico Marischka, Matthias Habich, Johann von Bülow, Christoph Letkowski,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van A Dog’s Purpose & de K3-films.

Het verhaal: Wanneer Florian en zijn ouders noodgedwongen moeten verhuizen, informeert de chagrijnige buurvrouw hen dat honden niet zijn toegestaan. En al zeker niet die brutale Lassie! Wat nu? Lassie is Florians beste vriend! Vader lost dit op door hun geliefde hond onder te brengen bij zijn werkgever, Graaf Von Sprengel en diens kleindochter Priscilla. Maar door de bemoeienissen van een dief raakt Lassie zoek. Florian en Priscilla zetten samen alles op alles om hem terug te vinden.

xxxxx

Ons verdict: Hondenfilms blijven het goed doen aan de internationale box office, vandaar dat Europa & Duitsland dacht, waarom herstarten we de succesvolste hondenserie aller tijde niet met een grootschalige bioscooprelease? Dat geschiedde met Lassie door regisseur Hanno Olderdissen die de televisiereeks uit de jaren ’50 in een hedendaags jasje mocht stoppen.

Dat hedendaags jasje moet je weliswaar met een korrel zout nemen, want deze nieuwe Lassie-film is geen herinterpretatie van de boeken uit de jaren ’40 door schrijver Eric Knight zoals Netflix de voorbije tijd heeft gedaan met een heleboel series & films. Lassie probeert de traditionele waarden van de heldhaftige Schotse Collie getrouwd te blijven en doet het ook deels door zoals steeds die emotionele snaar van de kijker te raken door de onverwoestbare liefde tussen een kind & zijn favoriete huisdier succesvol uit te beelden. Tegenover andere hondenfilms zoals Marley & Me, A Dog’s Purpose, Hachi en A Dog’s Journey is de productie echter wel een stuk minder professioneel en dat zie je opnieuw in de editing die soms wat te lang is aan het einde van iedere scènes. Ook legt de cast een te cliché rol neer wat meteen een stempel drukt op de Europese film. Tot slot moeten we wel zeggen dat de speelduur van 100 minuten ideaal is om met de hele familie van te genieten.

Kortom, liefhebbers van Lassie gaan mee op een avontuurlijk nieuwe reis voor jong en oud. We vonden dat het een wat modernere invulling mocht krijgen hoewel het doet wat we verwachtte. Vanaf deze week in Belgische bioscopen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter