Greyhound recensie op Apple TV Plus

Greyhound recensie op Apple TV PlusGreyhound ***

Regie: Aaron Schneider (Get Low)

Met Tom Hanks, Stephen Graham, Elisabeth Shue, Rob Morgan,…

Speeltijd: 91′

Ga kijken als je hield van Midway, Battleship, Hunter Killer & Torpedo.

Het verhaal: Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog moet een onervaren kapitein van de Amerikaanse marine een geallieerd konvooi leiden dat wordt achtervolgd door nazi-onderzeeërs.

Greyhound recensie op Apple TV Plus

Ons verdict: Dat Apple zijn ambities in televisie & film wil doorduwen in 2020 is duidelijk aan de rechten die ze opkochten voor Martin Scorsese’s nieuwste Killers of the Flower Moon, maar ook deze Greyhound met Tom Hanks die geen bioscooprelease kreeg vanwege de coronacrisis.

Tom Hanks in Greyhound recensie op Apple TV Plus

Nu, Greyhound had beter tot zijn recht gekomen in de bioscoop, want de visuele effecten van de zeeboten, kanonnen, onderzeeërs en meer zijn de grootste troef. Mooi CGI-werk van regisseur Aaron Schneider en zijn team. Een andere troef zou op papier Tom Hanks moeten zijn, maar deze krijgt zo’n inhoudsloze & steriele rol toegeschoteld dat hij onmogelijk meer uit de rol kan halen. Het ontbreken aan screentime voor (maar ook noemenswaardige interactie met Hanks en) de ondersteunende cast zoals Stephen Graham, Elisabeth Shue & Rob Morgan heeft daar ook veel mee te maken. Hanks moet daar vooral in eigen boezem kijken, want hij schreef zelf mee aan het scenario van Greyhound. Schoenmaker, blijf bij uw leest? Wat kunnen we verder zeggen over deze film? Greyhound kan het beste omschreven worden als een spelletje zeeslag waarin de suspense misschien groot is voor de spelers, maar de toeschouwers stelselmatig in slaap vallen. Op dat vlak heeft het een heleboel te leren tegenover een Hunt for the Red October dat nog steeds een referentie is in het genre. Tot slot moeten we de technische manier waarop het werk van de marine in Greyhound wordt geportretteerd, wel kuddos geven.

Kortom, Greyhound is een realistisch potje zeeslag, maar het entertainde ons niet zoals Torpedo. Niet de moeite om speciaal Apple TV Plus voor in huis te halen.

Greyhound recensie op Apple TV Plus

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.