Genius S3: Aretha komt op 4 juni 2021 naar Disney Plus België

Genius S3: Aretha komt op 9 juni 2021 naar Disney Plus België

National Geographic heeft de officiële trailer van Genius seizoen 3 vrijgegeven. Vanaf 21 maart 2021 krijgen we de reeks te zien volgens Amerikaanse media, maar wegens corona is de serie verschoven naar 4 juni 2021 naar Disney Plus België.  Geniet van Cynthia Erivo (Harriet, Widows, The Outsider) als Aretha Franklin in nieuwe Genius S3 trailer. Verdere castleden bestaan uit Courtney B. Vance (American Crime Story S1: The People vs. O.J. Simpson, Project Power, The Mummy) als C.L. Franklin, David Cross (Arrested Development) als Jerry Wexler, Malcolm Barett (Timeless) als Ted White, Patrice Convington als Erma Franklin, Kimberly Hebert Gregory (Vice Principals) als Ruth Bowen & Rebecca Naomi Jones (Someone Great) als Carolyn Franklin.

SYNOPSIS: Genius is de veelgeprezen anthologiereeks van National Geographic die de fascinerende verhalen van ‘s werelds meest briljante vernieuwers en hun buitengewone prestaties met hun gepassioneerde en complexe persoonlijke relaties dramatiseert. In dit 3de seizoen wordt het muzikale genie en de ongeëvenaarde carrière van Aretha Franklin, en ook de onmetelijke impact en blijvende invloed die ze heeft gehad op muziek en cultuur over de hele wereld, verkend. Franklin was een gospel wonderkind, een uitgesproken voorvechter van burgerrechten en algemeen beschouwd als de grootste zangeres van de afgelopen 50 jaar. Ze ontving tijdens haar carrière talloze onderscheidingen. Genius: Aretha wordt de allereerste, definitieve en enige geautoriseerde scriptserie over het leven van de alom geprezen Queen of Soul.

Zonder te weten hoe ze muziek moest lezen, leerde Franklin zichzelf piano spelen. Op de jonge leeftijd van 12 begon ze liedjes op te nemen en mee te zingen op gospeltours met haar vader. Ze tekende haar eerste platencontract op 18-jarige leeftijd bij Columbia Records. In 1966 ging ze naar Atlantic Records, waar ze veel van haar meest iconische nummers opnam. In 1979 begon ze een 40-jarige vriendschap en samenwerking met Clive Davis, die een aantal hitnummers produceerde, waaronder het meest succesvolle en bestverkochte nummer uit haar carrière, ‘I Knew You Were Waiting (For Me)’, een duet met George Michael. De legendarische zangeres is een van ‘s werelds bestverkochte muziekartiesten aller tijden, met meer dan 75 miljoen verkochte platen wereldwijd tijdens haar carrière. Haar stem werd door haar thuisstaat Michigan geïdentificeerd als een ‘natural resource’.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.