Widows recensie op Amazon Prime Video België

Widows recensie op Amazon Prime Video BelgiëWidows ***

Regie: Steve McQueen (12 Years a Slave, Shame, Small Axe)

Met Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Carrie Coon, Colin Farrell, Liam Neeson, Jon Bernthal, Daniel Kaluuya, Cynthia Erivo,…

Speeltijd: 129′

Ga kijken als je hield van Oceans 8.

Het verhaal: Widows vertelt het verhaal van 4 vrouwen die niets met elkaar gemeen hebben behalve een plicht richting hun overleden echtgenoten: zij moeten een criminele klus af zien te maken die door de mannen niet geklaard kon worden. Veronica, Alice, Linda & Belle nemen het lot in eigen hand en smeden een complot met als doel hun leven en toekomst veilig te stellen.

Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki & Cynthia Erivo in Widows recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Als DeMorgen & Focus Knack vol lof zijn over een film, dan gaan onze haren in 9 van de 10 gevallen al overeind staan. Toegegeven, met Widows waren onze meningen niet veraf, hoewel we de legendarische status van de film door de politiek correcte media wat teveel van het goeie vonden.

Widows getuigt misschien van een strak plot met fijne (maar soms ook iets te arty) cameraperspectieven, een prachtige cinematografie en een goede cast, maar toch miste er iets. Na de voorstelling van deze film zaten we nl. op onze honger wat grotendeels te maken heeft met het zwakke tempo & het magere einde (let wel, niet te verwarren met het plot) van Widows dat te wensen overliet. In zekere zin volgt Widows hetzelfde tempo van andere films van Steve McQueen zoals Shame & 12 Years a Slave, maar in een zogenaamde heist movie wordt dit al snel langdradig en kom je er niet mee weg. Ook vonden we de acteerprestaties van de hele cast individueel zeer sterk met een pluim aan de grootse Viola Davis, maar in groep zwemmen Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki & Cynthia Erivo niet synchroon samen als je snapt wat ik bedoel. De mannencast met namen zoals Colin Farrell, Liam Neeson, Jon Bernthal & Daniel Kaluuya ondersteunt daarbovenop de vrouwencast niet genoeg. Spijtig. Tot slot vinden we dat Oscarwinnaar Steve McQueen iets teveel en te hard wil tonen dat hij wel eens de beste zwarte regisseur van zijn generatie kan worden samen met Jordan Peele & Spike Lee.

Kortom, Widows verslaat Ocean’s 8 misschien, maar het blijft ondermaats voor een Steve McQueen-productie. Pik het mee op Amazon Prime Video om op de hoogte te blijven van het repertoire van deze toch wel talentvolle regisseur.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter