Shame review

Shame ***

Regie: Steve McQueen

Met Michael Fassbender, Carey Mulligan, Lucy Walters, James Badge Dale, Elizabeth Masucci, Marta Milans, Charisse Bellante,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Black Swan, Antichrist en Drive.

Het verhaal: Brandon Sullivan leeft een dubbelleven in de Amerikaanse metropool New York: overdag heeft hij een alledaags leventje met een bureaujob, collega’s, vrienden en een simpel appartement, maar eens hij alleen is, lijdt hij zwaar onder zijn seksverslaving. Brandon zal bij elk moment dat hij privacy krijgt de kans nemen om zijn lusten te bevredigen: casual sex, homoseks, zelfbevrediging, trio’s,… Anything goes for Brandon. Op een dag komt zijn zus Sissy uit het niets opdagen voor zijn deur. Ze vraagt om in te wonen bij hem, waardoor Brandon zich nog ongemakkelijker gaat voelen en zijn leven op termijn dramatische proporties gaat aannemen.Ons verdict: Als je denkt dat enkel Belgische regisseurs pikante films kunnen maken, dan ben je goed mis. Engelse regisseur Steven McQueen volgt in de voetstappen van ‘the Belgian legacy’ maar brengt net iets anders. De meerwaarde van Shame is terug te vinden in McQueen’s minimalistische uitvoerig (decoratie, omgeving, kostuums) en sombere stijl van verfilming (cinematografie, beelden, scènes). McQueen brengt het op deze manier tot de essentie: de eindeloos vicieuze schaamte die het hoofdpersonage te verduren heeft. Michael Fassbender speelt deze rol bovendien voortreffelijk en krijgt daar dit jaar terecht een Golden Globes-nominatie voor. Spijtig is het tempo van de film slaapverwekkend en gebeurt er veel te weinig spannends om van de daken te schreeuwen hoe goed deze film wel is.

Besluit: Shame is een meesterwerk voor de verfijnde cinemabezoeker, maar vermijd deze als je op zoek bent naar puur entertainment. Bekijk onderaan de clips Sidewalk, Subway Attraction en What Do You Girls Do For Fun?

 

roodharige vrouwen

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter