Cold Pursuit recensie

Cold Pursuit recensieCold Pursuit ***

Regie: Hans Petter Moland (Aberdeen, Kraftidioten)

Met Liam Neeson, Emmy Rossum, Laura Dern, William Forsythe, Tom Bateman, John Doman, Micheál Richardson,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van The GringoTaken & Wind River.

Het verhaal: De stille sneeuwkatbestuurder Nels neemt wraak op zijn zoon die per ongeluk slachtoffer werd een afrekening in het drugsmilieu en ontkent een drugsoorlog tussen de clan van Viking & de Indianen van White Bull die Denver, Colorado & Kehoe in een houtgreep houden.

Liam Neeson in Cold Pursuit

Ons verdict: Liam Neeson was het een tijdje beu om als hoofdpersoon in een wraakfilm te spelen en ging zich focussen op andere zaken. Zo kregen we o.m. Mark Felt, Silence & binnenkort Men in Black International maar snel blijkt dat zijn filmpubliek hem mist.

Voor diegenen die de man uit Taken missen, is er Cold Pursuit. De film, die een Amerikaanse remake is van de Noorse film Kraftidioten, heeft dezelfde regisseur, respectievelijk Hans Petter Moland, die zijn verhaal perfect in een Amerikaanse setting overzet. So far so good. Daarbij hebben we zowat alles gezegd, want de Ridley Scott van Noorwegen houdt de opbouw zo koel als de omgeving waarin de film zich afspeelt. Wat Cold Pursuit anders maakt dan pakweg een Run All Night, Non-Stop & The Commuter is de onderliggend humoristische toon die we met momenten zeer vergelijkbaar vonden aan The Gringo. De speelduur was ons persoonlijk iets te lang en het tempo van de film iets te traag, maar op en al levert Cold Pursuit in sé wat je ervan verwacht en Liam Neeson als wraakzuchtige vader met weinig woorden en veel daden kunnen we altijd wel pruimen.

Kortom, Cold Pursuit is Taken in de bergen, maar met de humor van The Gringo. Leuke combo zonder meer.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.